Miskolc

2020.01.04. 16:00

Csendes napok a kereskedelemben

A miskolci belvárosban járva számos akciót hirdető táblával, kirakat matricával találkozhatunk.

Sok helyen hirdetik az árleszállításokat

Fotó: Kozma István

Még érződik az ünnepi hangulat, illetve a hosszúra nyúlt iskolai szünet. A főutcán tett sétánk alkalmával ugyanis nem a megszokott pénteki nyüzsgés látványa fogadott. Ugyan a boltok kirakatában sok helyen nagy betűkkel hirdetik a januári árleszállításokat, azonban nem sok vevőt látni. Leginkább a ruházati és cipő szaküzletek akcióznak, de a könyvesboltok is kínálnak leárazott olvasnivalót.

Akciós a karácsonyi kellék

Karácsony előtt rengeteg sálat adtak el, főleg olyanokat, amelyek híres festők festményeit ábrázolják. Mivel a sál mérettől független, ezért abból egyet sem hoztak vissza – fogalmazott Mészáros Tímea, a ruházati üzlet eladója. Szilveszter előtt is volt forgalom, elegáns ruhákat vásároltak az emberek. Most sok akciójuk van, a termékek nagy részét leárazva kínálják. Más időszakban is igyekeznek kedvezni a vevőknek alkalmazkodva az igényekhez, hiszen ahogy mondja Tímea nagyon szeretik és várják az akciókat. Karácsonyra szinte mindent vittek, játékot, ajándék tárgyakat, papír-írószert és lakberendezési felszereléseket és nem jellemző, hogy visszahozták volna – tudtuk meg Podhajeczky Anett üzletvezetőtől. A belvárosban található bolt máskor is számos akcióval csábít. Most a karácsonyi termékeket – szalvétákat, csomagoló papírokat, dekorációt – féláron adják, amit így szívesen visznek még a vevők, illetve az asztali és fali naptárakat, határidőnaplókat kezdték el leárazni, ami nagyon kelendő. Az üzlet többféle profilja és főként a papír-írószer miatt ebben a boltban mindig van vásárló, azonban a bronz, ezüst és aranyvasárnap meglepően kevés embert vonzott – tette hozzá az üzletvezető. A januári akciók ébren tartják a vásárlási kedvet, de például ha csak játékot árulnának, akkor valószínűleg ez a hónap nagyon kevés vevőt hozna.

Naptárért jöttek

Kerékgyártóné Török Ilonával és Kerékgyártó Angélával éppen vásárlás közben futottunk össze. Naptárat indultak venni, mert kiderült, hogy eddig elfelejtették, de tollat, tornazsákot, parti kelléket is választottak, hiszen jön a farsang hamarosan. Az akciók különösebben nem vonzzák őket, mert Ilona nem szereti a tömeget, jobban kedveli, ha nyugodtan válogathat a kínálatból, ezért is választották ezt a csendesebb időpontot. A decemberi rohamot is kihagyták, mindenről jó előre gondolkodtak. Falinaptárat és határidőnaplót tett a kosarába Andrea aki elárulta, hogy szereti az akciókat, ki is szokta használni a kedvező lehetőségeket. Éppen azt tervezi, hogy paplant, ágynemű garnitúrát vesz majd, mert látott egy jó ajánlatot. Ha teheti, elkerüli a tumultust, ezért sokszor választja az internetes vásárlást inkább.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában