áldatlan temetőkerítés

2020.01.24. 12:00

Csatornában lapult a kerítés

Nem volt rajtuk áldás, így egy csatornába borították az egerlövői temetőkerítés darabjait.

Tóth Balázs

Gordos Attila mutatja a megkerült elemeket

Fotó: Tóth Balázs

Ötven darab kerítéselem megkerült azok közül, amelyet 2018. októberében, Mindenszenteket megelőzően szereltek le és loptak el ismeretlenek az egerlövői temetőből. A rendőrség közlése szerint Tiszabura környékén egy csatornában kerültek elő a vasból készült elemek, amelyek közül még további tucatnyit keresnek. A tettesek után továbbra is nyomoznak. Mint azt Gordos Attila református lelkipásztortól, esperestől megtudtuk, egy mágneshorgász bukkant rá a kerítésekre, előbb egy-két darabot fogott ki a hídról bedobált elemek közül (amelyeken nem volt már áldás), aztán jött a többi is. Tiszagyenda polgármestere a múlt hét utolsó napjaiban értesítette őket, a Szilvási Trans egyik autója ment el az előbukkant harminckét kerítéselemért, aztán vissza is kellett fordulnia, mert találtak még belőlük.

– Az előkerült elemeket megtisztítjuk a kagylóktól, majd kerül belőlük a temetőbe, a parkoló részébe, a többit pedig a megújuló parókiánál használjuk föl, kicseréljük a régi fakerítést – mondta Gordos Attila.

Azt tervezik, hogy a jövő hét folyamán megköszönik a segítséget a megtalálóknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában