Termelői nap

2020.01.21. 18:30

Az áru és a vásárló hétvégi találkozója

Ötödik esztendejébe lépett bele a miskolci termelői napok sorozata. Vasárnap volt az idei első.

Szaniszló Bálint

Fotó: Bujdos Tibor

Minden hónap harmadik vasárnapján rendezik meg Miskolcon a termelői napot. A vásár során helyi és környékbeli termelők és kézművesek kínálják termékeiket, melyeket meg is kóstolhatnak az érdeklődők. A nap során általában kulturális és gyermekprogramok is várják a látogatókat.

A harmadik vasárnapon

Ötödik esztendejébe lépett a miskolci termelői napok sorozata, amelyeket tehát – a hagyomány szerint – minden hónap harmadik vasárnapján tartanak meg. A minden hónap első vasárnapját elfoglaló régiségvásárokkal együtt ez a rendezvény is a város és városkörnyék legnépszerűbb eseményei közé küzdötte fel magát.

Kisjubileumi esztendő

Az elmúlt hét végi termelői nap ebben az évben az első volt, és ezzel megkezdődött a kisjubileumi, ötödik esztendő. A termékekkel megrakottan felsorakozott árusokat és a vásárlótömeget látva bátran kijelenthetjük, hogy az idei vásárok méltóak lesznek a fél évtizedes hagyományhoz.

A Kovács család majd minden termelői napon ott van. Bizonyos standokat célzottan keresnek fel, és igyekeznek itt megvásárolni a családnak szükséges füstölt árut, savanyúságot, de például mézet és lekvárt is szoktak vásárolni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában