Iratmegsemmisítés

2020.01.14. 18:00

A névjegyzékeket és a szavazólapokat is

Az egész napos művelet során több tonna papírt daráltak le.

Tajthy Ákos

Több órát vett igénybe az iratok megsemmisítése

Fotó: Ádám János

Megsemmisítették hétfőn a 2019-es helyi önkormányzati választások iratait Miskolcon. A művelet megkezdése előtti sajtótájékoztatón Ignácz Dávid, Miskolc jegyzője emlékeztetett, az iratok megsemmisítése a jogszabályok értelmében a helyhatóságok kötelező feladata.

– A választási eljárásról szóló jogszabály kimondta, hogy a helyi választási irodának a voksolás lezárulását követő kilencvenedik napon legkésőbb meg kell semmisíteni minden vonatkozó iratot a választási névjegyzékektől kezdve egészen a szavazólapokig – tette hozzá.

Kivételt természetesen a választás eredményét tanúsító jegyzőkönyvek jelentenek, melyek egy példányát a hivatalban őriznek meg, egy pedig a levéltárba kerül.

Ignácz Dávid érdeklődésünkre elmondta, tekintettel a papíranyag nagy mennyiségére – a polgármesteri hivatal munkatársai csak több fordulóval tudták áthordani a megsemmisítés helyszínére – az iratok felszámolása hat-nyolc órát biztosan igénybe fog venni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában