Miskolc

2019.12.09. 11:45

Zajos sikert aratott a Lions Mikulás műsora

Háromszázan várták, hogy megérkezzen a Mikulás és kísérői, Krimpi-Krampusz és Karcsi bácsi, a szerelőmester.

Novák Krisztina

Fotó: Kozma István

Boldogan sikongatott és tapsolt tegnap a Tudomány és Technika Házában az a háromszáz kisdiák, akiket az Első Miskolci Lions Club invitált egy különleges Mikulás-ünnepségre. A gyermekek a Kazinczy és Vörösmarty iskolákból érkeztek, illetve a vakok és gyengénlátók megyei egyesületének tagjai.

– Nyár végén volt egy rendezvényünk, ahol a miskolci Múzsa díjas humorista, Aranyosi Péter volt a vendégünk, aki semmilyen fellépődíjat nem fogadott el, és arra kérte a Lions Club Alapítványát, hogy a bevételt fordítsuk inkább egy jótékonysági gyermekprogramra – kezdte Kiss László, a rendezvénynek otthont adó Tudomány és Technika Háza Rendezvényszervező Kft. ügyvezetője, a Maradj Miskolcon Alapítvány kuratóriumának elnöke és egyben Lions-klubtag is. – Mivel a nyár nem ideális évszak az ilyen típusú rendezvényekre, arra gondoltunk, hogy decemberre szervezünk egy Mikulás-programot hátrányos helyzetű gyermekek számára. Ehhez társult még az Unió Coop, a Kisgergely Cukrászda hálózat és a Maradj Miskolcon Alapítvány, hogy legyen könyvajándék, ropogtatnivaló és mikuláscsomagok. Nagyon fontos egy ilyen méretű városban, ahol nem minden gyereknek van gazdag karácsonya, hogy legyenek ilyen típusú rendezvények és szerencsére egyre több van, ezért büszkék vagyunk arra, hogy mi is csatlakozhattunk, és ezt a hagyományt jövőre is szeretnénk folytatni.

– A mai rendezvény is valahol azt mutatja, hogy a Lions Clubnak van ereje, létjogosultsága és szervezőképessége. Az érdem elsősorban a klubtársaimé és a támogatóinké, ezért köszönetet is mondok mindannyiuknak – nyilatkozta Róde László, a Lions Club soros elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában