villamosverseny

2019.12.14. 18:30

Toronymagasan első a mézeskalács villamos

Tavaly is a miskolcit választották a Európa legszebbjének.

Pap Gyula

Fotó: Ádám János

Európa nagyvárosaiban már hagyománnyá vált, hogy az adventi időszakban különböző fényekkel, koszorúkkal díszítsenek fel egy-egy villamost, amely a karácsonyi hangulatot hivatott becsempészni a tömegközlekedők mindennapjaiba – írja a szeretlekmagyarorszag.hu. Immáron harmadik alkalommal keresi a kontinens legszebb adventi villamosát az MHD86.cz nevű cseh közlekedési magazin. A magazin cikkje betekintést enged a fényvillamosok titokzatos világába is: a legrégebb óta Németországban és Ausztriában róják a köröket a feldíszített járművek, ám mostanra általános közép-európai jelenséggé nőtte ki ez a gyakorlat magát.

Menetrend szerint

Míg a többi országban jellemzően muzeális darabokat neveznek ki fényvillamosnak, olyan különjáratokat létrehozva ezzel, amelyeken sokszor forralt bort vagy puncsot is árusítanak rajta, addig a magyar fényvillamosok különlegessége, hogy itt díszítettek fel először menetrend szerinti járatokat is. A javaslatot a legszebb európai fényvillamosra szintén a honlapon kellett leadni, mostanra összeállt az a 23-as lista, amelyben három magyar város is szerepel: Budapest, Miskolc és Szeged képviselik a magyar fényvillamosokat.

Magasan vezet Miskolc

Noha a szavazás még csak néhány napja indult, és egészen 2020. január 2-ig tart, a miskolci jelölt máris toronymagasan vezet közel 29 ezer szavazattal. Majdnem 12 ezer szavazattal a második a pilzeni, őt pedig még jobban lemaradva a budapesti követi 1700 körüli szavazattal. A miskolci fényvillamos nem most nyerne először: már tavaly is a miskolcit választották a Európa legszebbjének. Hajrá, szavazzuk meg újra a legszebbnek a miskolci villamost!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában