tömegközlekedés vs. régiségvásár

2019.12.17. 10:00

Tömegnyomor volt a hétvégi pótlóbuszokon

A régiségvásár miatt nem jártak a villamosok ezüstvasárnap.

Tajthy Ákos

Az ezüstvasárnapi régiségvásár miatt voltak gondok a közlekedésben

Fotó: Kozma István

Alaposan felborította Miskolc közlekedését a múlt hétvégén, ezüstvasárnap a villamosforgalom leállítása. Mint ismeretes, a régiségvásár alatt több éve szünetel a villamosközlekedés, a szerelvényeket buszokkal pótolják.

Elnézést kértek

Ez természetesen máskor sem tetszik mindenkinek, most azonban – vélhetően az adventi hétvégének köszönhetően – tömegével számoltak be a miskolciak a közösségi portálokon: nem fértek fel az egyébként negyedóránként induló pótlóbuszra. Sokkal pedig az sem járt jobban, akinek jutott hely: a járatokon hatalmas volt a tömeg, az emberek gyakran szinte egymás szájába láttak utazás közben.

A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) helyi szervezete a kialakult helyzet miatt közleményt adott ki, melyben leszögezte, az alapvető problémát valóban az okozta, hogy a vásár miatt leállt a villamosforgalom, de szerintük általános gond a vasárnapi villamosmenetrend ritkítása, és az is, hogy az autóbuszok alapvetően kevesebb utast tudnak befogadni, mint a szerelvények.

A kialakult helyzet miatt megkerestük a Miskolc Városi Közlekedési Zrt.-t (MVK) is, mely válaszában leszögezte: tény, hogy az ünnepi időszak miatt megnövekedett utasforgalom időszakosan fennakadásokat okozott a vonalon.

– A régiségvásár idején néhány járat esetében fordult elő, hogy szinte teljes kihasználtsággal működtek. Emiatt ezúton is elnézést kérünk az utazóktól, a miskolciaktól – írta.

A szolgáltatást megrendelő önkormányzat a közleményben hozzátette, „a város és az MVK vezetéséhez is eljutottak a mostani panaszok, ezek alapján a jövőben át kell gondolni a közösségi közlekedést a régiségvásár idején, azt a valós utazási igényekhez kell igazítani.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában