karácsonyi adomány

2019.12.23. 20:00

Teljes lehet az ünnepük

Újabb karácsonyi adomány érkezett a hétvégén Mátyásékhoz.

Bájer Máté

Volt öröm

Fotó: Bujdos Tibor

Nemrégiben beszámoltunk arról, hogy egy cigándi hölgy önkéntes télapóként DVD-lejátszót, ruhaneműket, műfenyőt és mikuláscsomagokat ajándékozott egy rászoruló négygyermekes miskolci család számára.

Számos meglepetés

Az ő történetén felbuzdulva újabb adományok érkeztek Mátyásékhoz: a Miskolcon élő Kovács Gáborné férjével együtt vitte el ajándékait a Selyemrétre.

– Olvastam a történetet és felkerestem az Észak-Magyarország szerkesztőségét, így végül sikerült felvennem a kapcsolatot a rászoruló családdal – meséli Kovács Gáborné, aki számos meglepetéssel igyekezett szebbé tenni Mátyásék karácsonyát.

– A lányom különböző édességekkel járult hozzá az adományhoz. Két szomszédasszonyom tartós élelmiszereket küldött: lisztet, konzerveket, kávét, tejet, teát, ilyesmit. Nekünk rengeteg gyümölcs és zöldség terem meg a kertben, azokból vittem savanyúságot, befőtteket, de vásároltam tésztát, vajat és némi húst is. A gyerekeknek mézeskalácsot sütöttem, vittünk plüssjátékokat, és néhány kispárnát is varrtam.

Jó helyre került

Bár rengeteg dolgot vittek, volt segítségük a cipekedésben.

– Itthon bepakoltunk az autóba, ott pedig már akadtak dolgos kezek: a gyerekek hihetetlenül lelkesek voltak, szaladtak le a lépcsőn, és nagy mosollyal segítettek felvinni a csomagokat – emlékszik vissza derűsen Kovács Gáborné, aki szerint jó helyre kerültek az adományok. – Természetesen megérinti az embert, ha felnőttek nélkülöznek, de számomra a gyerekek különösen érzékeny pontnak számítanak. Látni ezeknek a kicsiknek az örömét – nem is tudták igazán, mihez nyúljanak először – igazi boldogsággal töltött el minket is.

A felajánlásoknak köszönhetően tehát nemcsak a fa és a mesenézés, de az ünnepi ételek és az édesség sem hiányzik majd a négygyermekes család karácsonyából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában