közérdekű

2019.12.24. 13:00

Parkolás, bolt és piac: nem megszokás szerint

Egy csokorba szedtük az ünneppel kapcsolatos legfontosabb információkat.

Tajthy Ákos

Pár napig zárva lesznek az üzletek

Forrás: Illusztráció

Fotó: Bujdos Tibor

Az üzletek nyitva­tartása biztosan változik a karácsonyi hatnapos pihenő alatt. Huszonnegyedikén még a legtöbb üzlet nyitva lesz, egészen délután kettőig, eddig lehet még megvenni azt, amit esetleg korábban elfelejtettek.

Karácsony első és második napján (december 25. és 26.) a bevásárlóközpontok, az üzletláncok, a hiper-, szupermarketek és a plázák zárva ­tartanak. Ezeken a napokon a benzinkutakon és az ünnepnapokon is nyitvatartó kisebb üzletekben lehet majd vásárolni, illetve várhatóan a vendéglátóhelyek egy része is kinyit majd.

December 27-én, 28-án és 29-én pihenőnap szerint, de ismét kinyit majd a legtöbb nagyobb áruház, míg december 30-án hétköznapi nyitvatartás lesz érvényben.

Boltok, piacok

A piacok nyitvatartási rendje is változik. A miskolci Búza téri piac 24-én reggel öttől délig várja a vásárlókat, karácsony két napján pedig zárva ­tart. 27-én reggel öttől délután négyig, 28-án kettőig, 29-én délig, harmincadikán délután háromig, míg szilveszter napján délután kettőig tart nyitva. Újév napján a piac zárva lesz, január másodikától pedig ismét a megszokott rend szerint nyit ki.

A Búza téri őstermelői piac december 24-én – vagyis ma – még várja a vásárlókat reggel öttől egészen egy óráig, december 31-én, kedden a Vasgyári piac reggel öttől délután kettőig lesz nyitva, január elsején mindkét piac zárva lesz, és 2-ától már a megszokott rend szerint lesznek nyitva.

A Zsarnai piac év végén megszokott nyitvatartás szerint szombaton és vasárnap reggel hattól délután kettőig lesz nyitva, 2020-ban pedig először január 4-én, szombaton reggel hét órától várja a vásárlókat.

Ügyfélszolgálatok, parkolás

Bár jellemzően nem ez az időszak az ügyintézés szezonja, azért érdemes tudni, hogy a közüzemi szolgáltatók irodái 23-a és január 1-je között vagy végig zárva tartanak vagy maximum 30-án és 31-én nyitnak ki, érdemes ellenőrizni a pontos adatokat elindulás előtt. A kormányablakokban december 24-e és 27-e között és 2020. január 1-jén szünetel az ügyfélfogadás, december 31-én is csak déli tizenkét óráig lesznek nyitva.

Az autóval közlekedőknek a miskolci parkolókban is érdemes figyelni, ugyanis nemcsak a megszokotthoz, de a korábbi időszak karácsonyi, újévi parkolási rendjéhez képest is lesz változás, egészen pontosan visszaváltozás: hosszú évek után december 23-a és 2020. január 1-je között ismét díjmentesen állhatnak meg gépkocsival a Miskolci Városgazda üzemeltetésében lévő felszíni fizetős várakozási területeken és a Régiposta utcai parkolóházban.

Az Európa téri, Patak utcai, illetve Hősök téri mélygarázsban az általános rend szerint kell fizetni a parkoló igénybevételéért.

Jó hír a kikapcsolódni vágyóknak, hogy a megye négy évszakos fürdői, a miskolci állatkert és egyéb helyi turisztikai attrakciók december 24-e kivételével többnyire várják a látogatókat, a pontos nyitvatartást azonban indulás előtt érdemes ellenőrizni a web­oldalakon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában