kórházi szóbeszéd

2019.12.14. 14:00

Nem vonják össze a szülészeti osztályokat

„A szülészeti és nőgyógyászati osztályok összevonása jelenleg nincs napirenden” – tájékoztatott bennünket közleményében Veres Pál, Miskolc polgármestere.

Nem költözik a szülészeti osztály a megyeibe

Forrás: Illusztráció/Stockphoto

Fotó: evgenyatamanenko

Már régóta hallani a városban, hogy a megyei kórház Csabai kapui telephelyén működő szülészeti és nőgyógyászati osztályt be akarják zárni. Ennek kapcsán kezdeményezte a város vezetője a találkozót dr. Révész Jánossal, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktatókórház főigazgatójával. A találkozót pénteken tartották, amelyre Varga Andrea alpolgármester, valamint Jakab Péter, a Jobbik országgyűlési képviselője, dr. Simon Gábor, a Velünk a Város frakcióvezetője és Badány Lajos frakcióvezető-helyettes is meghívást kaptak.

„A főigazgató tájékoztatott a szülészeti és nőgyógyászati osztályok működését érintő szakmai és gazdasági háttérről, de kijelentette, az összevonás jelenleg nincs napirenden. Ígéretet kaptunk, hogy amennyiben a jövőben aktuálissá válna egy integrációval összefüggő döntés- előkészítési folyamat, arról az állampolgárok és a várospolitikai vezetés előzetes tájékoztatást kapnak, amelynek során lehetőség nyílik érdemi

konzultációra” – olvasható a közleményben.

Átgondolt szakmai stratégia

A polgármesteri közleményben az is olvasható, hogy a felek megállapodtak abban is: folyamatosan egyeztetnek a jövőben az alapellátást és a kórházi ellátást közösen érintő kérdésekben.

„Meggyőződtünk, hogy átgondolt szakmai stratégia mentén zajlik az intézmény komplex fejlesztése, amely az elkövetkező két évben intenzíven folytatódik. A fejlesztések alapvető célja a gazdasági és szakmai kérdéseken túl a betegelégedettség jelentős mértékű javítása. A újítások, korszerűsítések várhatóan két éven belül fejeződnek be” – fogalmazott a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában