konzuli köszönet

2019.12.20. 12:30

Miskolcon sok külföldi állampolgárt látnak el

Emléklapokkal mondott köszönetet az ukrán konzul az egészségügyi dolgozóknak.

Nagy-Hankó Krisztina

Dr. Ungvári Gábor, Gupalo Arkady ukrán konzul és Ignácz Viktória

Fotó: Vajda János

Idén októberben történt egy közlekedési baleset, amelynek során példaértékű együttműködés alakult ki a B.-A.-Z. megyei központi kórház és az Ukrán Nemzetiségi Önkormányzat között. A buszbalesetben négy ukrán állampolgár sérült meg, akiket az intézményben fogadtak. Gupalo Arkady ukrán konzul a csütörtöki sajtótájékoztatón köszönetét fejezte ki a kórház főigazgatójának, majd kitüntető emléklapokat adott át a menedzsmentnek, az ellátásban részt vevő orvosoknak és nővéreknek.

Tolmács segít

„Sajnos a közlekedési kultúra nem jó irányba halad, rengeteg a baleset, és viszonylag gyakori, hogy külföldi állampolgároknak kell segíteni. Miskolc közlekedési csomópont, a szomszédos országok lakóinak áthaladási útvonala. Nagyon fontos, hogy jó kapcsolatot ápoljon a kórház a konzulátusokkal” – fogalmazott dr. Révész János főigazgató.

Szinte minden évben történik olyan baleset, amelynek ukrán sérültjei vannak és a megyei kórházban kell őket ellátni. A sérültek esetében a beteg felvilágosítása miatt elengedhetetlen és a kommunikációban is sokat segít, ha van tolmács. Le kell fordítani a páciensnek, hogy milyen műtét vár rá, milyen kockázatokkal kell számolnia. Ezért is lényeges az együttműködés. Továbbá a hozzátartozókkal való kapcsolattartás, a későbbi hazaszállítás elképzelhetetlen lenne a konzulátus segítsége nélkül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában