Ünnepi hangulat

2019.12.06. 19:00

Miskolc éjszakái egyre fényesebbek

Jönnek az ünnepek, Miskolcon is elkezdődött az adventi készülődés

Bartók Nándor

Miskolci Advent

Fotó: Bartók Nándor

Senki sem gondolta volna december első napján, hogy az ősz ilyen hirtelenséggel ér majd véget, a következő reggel ugyanis szemtörölgetve álltak az emberek az ablakokban és csodálkoztak a hófödte tetőkön.

Tudtuk, csak nem hittük el

Az időjárás előrejelzések már korábban megjósolták az igazi kalendáriumi tél eljövetelét, mégis sokakat lesokkolt, hogy szinte két nap alatt ilyen hirtelen váltás következett be az életünkben, és hogy tényleg itt vannak az ünnepek a küszöbön.

Miskolcnak nem kellett túl sok idő a reagálásra, a váltás már-már rémisztően zökkenőmentes és gyors volt. Karácsony hónapjának első hetén már bárki, aki megtekinti a sétálóutcát, vagy a miskolci Városház teret, szinte garantáltan érezni kezdi az ünnepi hangulatot. A fények és a látvány mellett pedig a jól megszokott adventi illatok is elősegítik az átszellemülést.

A városháza környéke napról napra újdonságokkal bővül, egyre többen látogatnak el oda, és gyönyörködnek az adventi fényekben. És közben érezzük: itt az idő a karácsonyra hangolódáshoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában