vezetői díszítés

2019.12.21. 12:00

Közösen díszítették a karácsonyfát

A jövő évi fejlesztésekről is beszéltek egymással a környéken dolgozó településvezetők.

Marosréti Ervin

Felkerültek a települések nevei a karácsonyfára

Fotó: Marosréti Ervin

Nem csupán az Ózdi járásból, hanem az egész választókerületből számos településvezető fogadta el Riz Gábor országgyűlési képviselő meghívását. Az esztendő végén a polgármesterek közösen díszítették fel a Digitális Erőműben felállított karácsonyfát azokkal a díszekkel, amelyeket kimondottan erre az eseményre készítettek. Az ünnepi rendezvényen boldogan akasztották fel a nekik készített mézeskalácsdíszeket a színes gömbök és fényfüzérek mellé.

Összefogásban az erő

– Hiszem és vallom, hogy térségünk ereje abban az összefogásban rejlik, amely a Digitális Erőmű vezérlőtermében újfent megmutatkozott – tette hozzá Riz Gábor. – Az elmúlt évben nagyon sok közös tervet valósítottunk meg, és bízom benne, hogy a 2020-as esztendő is hasonlóan mozgalmas, eredményes és sikeres lesz a városaink és a falvaink számára.

Az eseményen voltak olyan polgármesterek, akik az elmúlt évek után visszatérő vendégnek számítottak, de akadt olyan vezető is, akit újonnan választottak meg az októberi helyhatósági választáson, így első alkalommal vehetett részt a közös karácsonyi ünnepségen.

– Ezen a vidéken valóban az összefogás lehet a siker kulcsa, ez látszott ezen a megható rendezvényen is – árulta el érzéseit Pintér Zsolt, Farkaslyuk polgármestere. – Örömmel fogadtam a meghívást, amely számomra arra is nagyszerű alkalmat kínált, hogy bemutatkozzam és adott esetben meghallgassam a tapasztaltabb kollégák tanácsait, intelmeit. Annak is örültem, hogy egy nappal korábban végre pont került a társulási problémákra, a Hegyháttal közösen Farkaslyuk is eredményesebb időszak elé nézhet, mint korábban. Jelenleg két cikluson átnyúló pályázataink vannak, ezeket szeretnénk sikeresen lezárni, és jó lenne, ha belátható időn belül elkezdhetnénk az elnyert energetikai fejlesztéseinket. Ehhez azonban némi önerőre szükségünk lenne. Az iskola, a tornaterem és a polgármesteri hivatal szigetelését, nyílászáróinak cseréjét, valamint napelemmel történő ellátását valósítanánk meg az előttünk álló időszakban. Emellett az is lényeges, hogy a közmunkaprogramunkat úgy tudjuk megvalósítani, hogy építse, szépítse a településünket. Jövőre is van tehát bőven dolgunk.

Csakúgy mint Járdánházán, ahol ugyancsak energetikai pályázatok megvalósításán, valamint néhány turisztikai fejlesztésen dolgozik a település vezetése.

Számos feladat

– A közös karácsonyi ünnepre megtisztelő volt a meghívás, és nagyon bensőséges a program – fogalmazott Kovács Gábor, Járdánháza polgármestere. – Számomra a legfontosabb üzenete az összetartozás és az együttműködés fontossága volt. Csak így haladhatunk előre települési szinten is. Nekünk is számos feladatunk van 2020-ban: az iskolánk energetikai fejlesztése mellett közösségi tereket, szabadidős helyszíneket igyekszünk kialakítani. Emellett a Gyepes-patak vízvédelmi rekonstrukcióját is megvalósítanánk. Csakúgy mint a Gyepes-völgyi turisztikai fogadóállomást és egy pihenőparkot. Ugyancsak tervezzük a Magyar falu programban történő részvételt, de ezek csak néhány fontosabb lépések a jövő esztendőre vonatkozó terveinkkel kapcsolatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában