hagyományteremtés

2019.12.14. 18:00

Jótékonysági piaci nap

Az apróbb-nagyobb ajándéktárgyak között sokan válogattak.

Pap Gyula

Fotó: Vajda János

Hagyományteremtő kezdeményezésként szervezte a Piac Zrt. a Búza téri piacon jótékonysági, I. Piaci napját szombaton. Az eseményen részt vett Varga Andrea Klára, Miskolc alpolgármestere.

Céljuk az volt, hogy az eseményen helyet kapjon valamennyi miskolci jótékonysági szervezet és civil szerveződés. Élő, pezsgő, sokoldalú piacot szeretnének, egy kicsit kikacsintva a fővárosi jó példákra – mondta el az alpolgármester. Nagyon alkalmas a piac jobb oldali szárnya az ilyen események megszervezésére, így biztosan lesznek év közben is hasonló akciók, hiszen a rászorulók támogatása nem csak karácsonykor fontos – tette hozzá.

Saját termékek

Ezen a napon a Piac Zrt. biztosított minden feltételt az árusításhoz, hiszen voltak olyan szervezetek, akik a saját maguk által előállított tárgyak értékesítésével gyűjtöttek – mint a Miskolci Állatsegítő Alapítvány vagy a Magyar Vöröskereszt –, mások pedig játékokat, adományokat vettek át. Az adománygyűjtők sorában többek között a Szimbiózis Alapítvány, a Kishortobágy Major, a Rotary Club és a Lady Lions Club Miskolc munkatársai sürgölődtek. Holló Viktória a Lady Lions elnöke elmondta: közismert, hogy első sorban a vakok és gyengénlátók javára gyűjtenek, szervezik akcióikat, de az év során számos más rászoruló, szervezet kapott adományt közreműködésükkel. Év elején szervezett programjuk nyomán a Tüskevár Óvodát támogatták, legutóbbi a Deszkatemplomban tartott sikeres koncertjüket követően a Ronald McDonald Háznak tudtak egy jelentősebb támogatást nyújtani. Az év során hét-nyolc kiemelt, nagyszabású akciójuk volt, melyet jövőre folytatnak először a Miskolci Kocsonyafesztiválon találkozhatunk velük illetve egy ma még nem teljes egészében publikus nagyszabású érzékenyítő programot szerveznek.

Igyekeznek segíteni

Az apróbb-nagyobb ajándéktárgyak között sokan válogattak és adományoztak a kitett ládákba. Mariann nem csak az ünnepekkor, hanem egész évben megtalálja a módját, hogy segítsen rászorulókon – amennyire lehetőségei engedik –fejtette ki. Egy nagymama unokájával látogatott ki a piacra, nem tudtak az akcióról, de annyira tetszettek az ajándékok és az ötlet, hogy kihasználták az alkalmat és így meglett az unoka ajándéka is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában