Fölszállott a páva

2019.12.22. 12:15

Tökéletes produkcióval nyertek a Prücskök

Kemény munka és kiváló csapat áll a siker mögött.

Bájer Máté

Szinvavölgyi Néptáncegyüttes Prücskök Csoportja

Forrás: mediaklikk.hu

Fotó: Váradi Levente

Nem elég, hogy a Szinvavölgyi Néptáncműhely fiataljai betáncolták magukat a döntőbe, végül az egész versenyt is megnyerték a Prücskök. Magyarország egyetlen néptáncos és népzenei tehetségkutató műsorában zajos sikert arattak a Prücskök: A Sebestyén Márta, Kocsis Enikő, Eredics Gábor, Zsuráfszky Zoltán és Salamon Beáta nevével fémjelzett zsűri a Fölszállott páva táncegyüttesek kategóriájában a Szinvavölgyi Néptáncegyüttes Prücskök fiataljainak produkcióját értékelte a legmagasabb pontszámmal.

- Nagyon sokat dolgoztunk ezért a díjért – meséli Maródi Attila művészeti vezető, aki szerint a zsibongóban uralkodó eufórikus hangulat ereje nem jött át a televízión keresztül, élőben viszont fantasztikus volt. – Lelkes, alázatos, intelligens csapattá formálódott az együttes; nem is volt kétségem afelől, hogy elszárnyalunk a döntőig.

Közös siker

Az oktató úgy gondolja, az egész Szinvavölgyi Néptáncműhely sikere is egyben ez az elismerés.

- A műsor története során olyan minőségi munkát tett le a műhely, és olyan színvonalon képviselte Miskolcot, amit elismert a szakma. Persze, a sikert most a Prücskök érték el, de szerintem a taps az egész Szinvavölgyi Néptáncműhelynek szól.

Arról is mesélt Maródi Attila, hogyan készültek az utolsó megmérettetésre a Prücskök.

- Nagyon Sűrű időszak volt ez: egymást érték a felvételek, és emellett egy gálaműsoron is felléptünk. Hétfőn és kedden kikérték a szülők az iskolából a gyerekeket: tízórás, feszített próbát csináltunk, ahol minden egyes térformát, minden figurát tisztáztunk, szinte ütemenként mentünk minden ponton végig.

Bodrogközi táncok

Mivel gyerekcsapatról van szó, még nem rendelkeznek olyan bő repertoárral, mint a felnőtt táncosok, így a stratégia is fontos szerepet játszott a menetelésben Maródi Attila szerint.

- Volt három begyakorolt, hosszabb koreográfia. Ezeket alakítottuk át és próbáltuk sorrendbe rakni. Előre tettük a legfrissebbet, mert úgy éreztük, ezt táncolják a legnagyobb kedvvel. A legkorábbi koreográfiát vittük a középdöntőre, mert az ment a legbiztosabban. A döntőben igazából „hazai anyagot” táncoltunk; bodrogközi gyűjtésekből készült a koreográfia, és végül ez sikerült a legjobban, ahogy a Kocsis Enikő is mondta, finálé-szerű koreográfia volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában