Munkahely

2019.12.12. 08:30

Folyamatosan alakuló munkaerő-szerkezet

A civil szektorban és a támogatott foglalkoztatásban vannak nagy lehetőségek.

Nagy-Hankó Krisztina

Munkaerő

Forrás: Shutterstock/Illusztráció

Regionális Esélyegyenlőségi konferenciát szervezett a MINŐIES Alapítvány „Az észak-magyarországi régió munkaerő-piaci helyzete” címmel. „A rendezvény elsődleges célja, hogy a régióban működő civil szervezetekkel szoros együttműködést alakítsanak ki” – mondta Matiscsákné dr. Lizák Marianna egyetemi oktató, a MINŐIES Alapítvány irodavezetője. Jelenleg ugyanúgy jellemzi a munkaerő kereslet a régiót, mint a munkaerő többlet, szakmától függően. dr. Dabasi-Halász Zsuzsanna a Miskolci Egyetem oktatója előadásában arról szólt, hogy Borsodban is beszélhetünk munkaerőhiányról.

A munkaerő közvetítő cégek is jól látják, hogy a felfelé ívelő foglalkoztatottság előbb-utóbb hanyatlani fog. Fel kell készülni arra, hogy aki most nem tud elhelyezkedni, annak 1-2 év múlva még nehezebb lesz, ahogy szűkül a gazdaság, úgy szűkül a munkaerő kereslet, a munkáltatók egyre kevesebb embert tudnak foglalkoztatni. Kiss Krisztina, az Eastjob Személyzeti Tanácsadó Bt. cégvezetője arra beszélt, hogy a munkakör szerkezet folyamatosan átalakul, szükség lesz az átképzésre. Miskolcon és környékén nagyon sok a gyár, ahol betanított munkára keresnek dolgozókat. Ugyanakkor megjelennek kvalifikált, műszaki végzettséget igénylő munkakörök is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában