Mikulás ünnepség a GYEK-ben

2019.12.03. 17:00

Csillogó szemű kicsik a Mikulásra vártak

Mint minden évben, idén is ajándékkal készültek az osztályon kezelt és gondozás alatt lévő gyermekek számára.

Nagy-Hankó Krisztina

Ajándékot ad a Mikulás

Fotó: Bujdos Tibor

A B.-A.-Z. megyei kórház gyermekegészségügyi központjának onkohematológiai és csontvelő-transzplantációs osztályán kezelt gyermekeket kiemelten támogatja a Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány. Közel negyven gyermeket vártak a hétfői ünnepségre. A jelenlévők a kórházi kezelésen túl vannak, az utógondozásuk zajlik – emelte ki Pásztor Marianna, az esemény egyik szervezője, a kuratórium tagja. A nagy sikert arató bűvész műsorát követően a Mikulás és a krampusz érkezett hozzájuk, majd megkapták az ajándékokat. Idén is nagyon bőkezű volt a nagy szakállú, az adományoknak köszönhetően. Még Erdélyből is kaptak édességet, ami bekerült a csomagokba. Amíg az osztályon kezelt kis betegeket meglátogatta a Mikulás, addig a többiek karácsonyi ablakdíszeket készítettek a szüleikkel. Az alapítvány tartósan beteg és fogyatékkal élő gyermekeket és fiatalokat támogat. Ebben az évben még lesznek további alkalmak, amikor ajándékot osztanak nekik.

Pedagógus szeretne lenni

Lévai Lotti 16 éves, hároméves kora óta az alapítvány gondozottja. Továbbá rendszeresen résztvevője a Tündértánc tábornak. Most már a programok lebonyolításában is aktív. Sclerosis tuberosája van és epilepsziája, amit gyógyszerrel tartanak karban. A mindennapi teendőiben nem akadályozza a betegség. Igyekszik a kis társainak mosolyt csalni az arcára a különböző rendezvényeken. Szívesen segít, hiszen úgy gondolja, egy hatalmas nagy család része lehet így. Sokat köszönhet az alapítványnak, ezért szeretne ebből valamit visszaadni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában