karácsonyfa

2019.12.05. 17:30

A miskolci adományfa

Különleges adományfa épül a Városház téren.

Tajthy Ákos

A Városház téren építik az ünnepi látványosságot

Fotó: Ádám János

Tizenegy méter magas lesz, és körülbelül húsz tonna tűzifából építi fel a Hello Wood csapata Miskolc első adományfáját a Városház téren. A különleges installáció hét eleje óta épül és december 6-ától lesz megtekinthető teljes pompájában. A készülő alkotás lényegéről, céljairól szerdán sajtótájékoztatón számoltak be.

 

Huszár András, a Hello Wood társalapítója hangsúlyozta, a kreatív csapat több hazai helyszínen – Kőbányán, Óbudán sőt egy Kecskeméti autógyárnál – is elkészítette már a különleges karácsonyfát. A kezdeményezés lényege, hogy egy általuk készített faszerkezetre építik a karácsonyfát formázó installációt, mely több tonnányi tűzifa hasáb művészi összerendezése.

– Adományfát először 2014-ben a budapesti Erzsébet téren állítottunk. Az első és az azóta megépült installációk mind-mind a közösségi együttlét és az egymásra figyelés fontosságára hívják fel a figyelmet – mondta.

Az adományfák híre az elmúlt években bejárta a világot. 2016-ban bekerült a BBC fél évszázadot átfogó legérdekesebb karácsonyfa válogatásai közé.

Összhangban van

Varga Andrea alpolgármester emlékeztetett, Miskolci Advent ez évi legfőbb célja, a rászorulók segítése, hogy mindenki méltóképp ünnepelhessen, hogy minden gyermeknek boldog karácsonya lehessen.

– A kezdeményezés összhangban van a céljainkkal, hiszen a január 6-áig világításával és egyedi színjátékával különleges dísze lesz a advent idején a város főterének. Elbontását követően pedig a húsz tonna tűzifa a város rendelkezésre álló ötven tonna szociális tűzifa mennyiségét gyarapítja, mellyel a rászorulókat tudjuk segíteni – hangsúlyozta az alpolgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában