lengyel–magyar minikonferencia

2019.11.05. 12:00

Védjegykoncepciót dolgoznak ki közösen

Konferenciával indult a civil szervezetek kezdeményezése a megyében.

Horváth Imre

A konferencián

Forrás: Edelényi Kastélysziget

A Borsod-Torna-Gömör Egyesület és a Zempléni Tájak Vidékfejlesztési Egyesület Védjegyprogram, mint jó gyakorlat átvétele címmel rendezett a közelmúltban az Edelényi Kastélyszigeten közös lengyel–magyar minikonferenciát. A megjelenteket Bodnár-Pásztor Edina, a Borsod-Torna-Gömör Egyesület elnöke köszöntötte, aki az Edelényi Városi Televíziónak hangsúlyozta: fontos mérföldkőhöz értek, hiszen tapasztalatokat adhatnak át. Már több mint egy évtizede, hogy elkezdték ezt a munkát, amelyhez a spanyol példán keresztül tanulmányozták, ők hogyan alakítják a védjegy rendszerét. A megszerzett tapasztalatot most a helyi adottságok figyelembevételével szeretnék a termelőknek átadni.

Ogár Zoltán, a Zempléni Tájak Vidékfejlesztési Egyesület munkaszervezet vezetője hozzátette: a két szervezet közös munkájának első állomása volt ez a konferencia, amelyen lengyel partnereik is részt vettek. A céljuk, hogy a termelőkkel összefogva egy valódi védjegykoncepció alakulhasson ki.

A rendezvény megvalósításához hozzájárultak a Borsod-Torna-Gömör Egyesület védjegyes termelői és kézművesei, akik a rendezvény ideje alatt bemutatták termékeiket is. Így jelen volt többek között a Trizsi Ízek Szociális Szövetkezet, Nagyné Tóth Aranka sajókazai méhész, Polácsikné Lénárt Márta edelényi mézeskalács-készítő, a Faluvédő Egyesület Praktika Kézműves Klub Sajókazáról, Kovács Márta balajti lekvárkészítő, Kasza Istvánné edelényi ékszerkészítő, Tamási Mária vadnai borász, Sebő József Sándorné edelényi ajándéktárgy-készítő, Molnárné Kristóf Adrienn edelényi gyümölcsszörpkészítő és a Múcsonyi Mezőgazdasági és Kézműves Szociális Szövetkezet száraztésztáival.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában