Rekord

2019.11.25. 16:00

Rekorder szerencsi szarvasok

A Guinness rekordok könyvébe kerül a szerencsi szarvasfogat.

Legnagyobb karácsonyi világító szarvasfogat

Fotó: Vajda János

„Anya! Én is beülhetek a Mikulás szánkójába?” – kérdezi csillogó szemekkel egy hatéves körüli kislány és természetesen teljesül az óhaja. Néhány gyereknek – és olykor felnőttnek is – olykor várni kell, mert akad, amikor sorba kell állni a szánkóért. Szerencs legújabb látványosságáról van szó, a Hegyalja kapujához közeli területen ugyanis egy 50 szarvasból álló fogat várja a látogatókat. Természetesen a szarvasok – amelyek két és fél méter magasak –, valamint az egyéb díszek, köztük maga a Mikulás is ledes fénydíszek.

Joulupukki ígérete

– Egyszer nézegettem a Guinness rekordok könyvét és azt láttam, tele van teljesen felesleges rekordokkal – mondja az ötletgazda Kretovics István. – Mi gyártjuk ezeket a díszeket, összegyűlt egy pár szarvas és úgy gondoltam, már a készülődés idejét is szebbé lehetne varázsolni a díszekkel. Megkerestem a város polgármesterét, aki felajánlotta ezt a területet. Amióta kiraktuk a díszeket, nincs olyan napszak, amikor ne jönnének el sokan megnézni a szarvasokat. A szarvasokra fel is lehet ülni, a polgárőrök egyszer három igen jókedvű fiatalt fotóztak le, akik egy szarvason ültek.

A fogat, amely 57 méter hosszú és több mit 106 ezer ledből áll, a Guinness rekordok könyvébe is be fog kerülni.

Kretovics Istvánról kiderült, nagy barátja a Mikulásnak.

– Voltam kint Rovaniemiben és még paroláztak is az igazi lappföldi Mikulással, Joulupukkival. Idén is felvettük a kapcsolatot, de már előre be van táblázva a magyarországi programja, úgyhogy idén ugyan nem tud eljönni, de megígérte, ha jövőre is felállítjuk a fogatot, ellátogat Szerencsre. – tette hozzá.

A Guinness rekord után más felállásban tekinthető meg a szerencsi szarvas csapat, a rekorder szarvasok közül ugyanis sokan útra kelnek, de kilenc továbbra is marad téli barátaival együtt. Azonban minden adventi vasárnap alkalmával egy-egy új alkotás is csatlakozik a csapathoz, így szépítve a várakozás időszakát. A kreációkat pedig minden nap 16 és 22 óra között kivilágítják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában