Budapest, Nyésta

2019.11.06. 18:00

Nyéstán is kinyitnak újra a szavazófülkék

Jogerőssé vált, hogy tíz településen kell megismételni a szavazást vasárnap.

Szaniszló Bálint

Hétfőn vált biztossá, hogy most vasárnap az országban tíz településen – köztük a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Nyéstán – kell megismételni a szavazást.

Nem valós lakcím alapján

Az adatok alapján valamennyi jogorvoslati eljárás lezárult az október 13-ai választás után, ennek nyomán kell összesen tizenegy településen megismételt szavazást tartani. A Fejér megyei Sárkeresztúron már november 3-án lezajlott a megismételt szavazás (itt a területi és országos nemzetiségi szavazást kellett megismételni), a többi településen – köztük Nyéstán – a voksolást november 10-én tartják.

Fürjesné Jadlóczki Dóra, a helyi választási iroda vezetője elmondta, Nyéstán eredetileg 27-en szerepeltek a választói névjegyzékben, de ez a szám rövid időn belül 98-ra emelkedett. A betelepülőkről kiderült, hogy „nem valós lakcímmel rendelkeznek”, így valójában nem is vok­solhattak volna. Ezért van szükség a megismételt választásra, amely nem azonos az időközi választással, amelyet jelen helyzetben olyan településeken tartanak meg majd a későbbiekben, amelyben például azonos számú voksot kaptak jelöltek, így nem lehet eldönteni a polgármester vagy a képviselő személyét.

Nyéstán négy független polgármesterjelölt volt. A településen reggel 6 és este 7 óra között polgármester-választást és egyéni listás szavazást tartanak november 10-én, vasárnap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában