Miskolc

2019.11.26. 17:30

Mikor járhat eredeti útvonalán a 69-es?

Olvasónk nem érti, nyár óta miért nem készült még el a villámárvíz miatt megrongálódott út.

Fotó: Bujdos Tibor

Június 21-én villámárvíz tette tönkre Berekalján azt az utat, amelyen a 69-es busz közlekedett. Olvasónk jelezte, hogy bár az Eper utca és az Erdő utca találkozásánál található útszakaszt elkezdték javítani, de egy darabja még nem készült el teljesen, így a busz nyár óta terelt útvonalon közlekedik. De ez nemcsak a busznak okoz problémát, hanem a hulladékszállító autóknak is. „Így, az ötödik hónapban, Európa közepén törtéhetne változás ezzel kapcsolatban” – fogalmaz olvasónk.

Vis maiorra várnak

A szóban forgó városi járattal kapcsolatban az alábbi választ kaptuk a miskolci önkormányzattól:

„A 69-es buszjárat vonalát érintő szakaszon, az Erdő–Eper utcák körzetében idén nyáron villámárvíz csapott le: júniusban egy-két óra leforgása alatt több heti csapadéknak megfelelő esővíz hullott le, ami tovább rongálta az amúgy is rossz állapotú útfelületeket a Berekalján.

A haváriát követően a városi önkormányzat szakcége, a Városgazda Kht. elvégezte a leginkább problémás útszakasz javítását. Az Erdő utca zsákutcás részét nem lehetett volna többé közúton megközelíteni enélkül.

Az aszfaltfelületek további szakaszainak kijavításához a belügyminisztériumi vis maior-alaphoz beadott pályázat sikeres elbírálására lesz szükség. Ez jövő tavaszra várható. Amint megvan a forrás, elvégezhető lesz az Erdő és Eper utcák újabb szakaszainak útjavítása.

 

Mióta az útfelület sérülése megtörtént, az MVK Zrt. a 69-es jelzésű buszait elterelt útvonalon közlekedteti. Az érintett aszfaltfelületre ugyanis bár személygépkocsik ráhajthatnak, a buszok közlekedésére jelen állatában nem alkalmas. A terelés a környéken lakók számára azt jelenti, hogy a szomszéd utcában megálló busztól egy-két száz métert kell gyalogolniuk, míg helyre nem állhat a rend. Az MVK tájékoztatása szerint amint átadják majd rendbe hozott utat, a legrövidebb időn belül visszaállhat a 69-es közlekedése a megszokott kerékvágásba.” – írja az önkormányzat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában