Putnok

2019.11.06. 16:30

Megalakult Putnokon az új képviselő-testület

A Tompa Mihály Művelődési Házban tartották meg az ünnepi eseményt.

Marosréti Ervin

Az önkormányzati választások után másfél héttel megtartotta alakuló ülését a gömöri település újonnan megválasztott testülete. A Tompa Mihály Művelődési Házban megtartott ünnepi eseményen először Elek-Nagy Anikó, a helyi választási bizottság vezetője ismertette a voksolás végeredményével kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat. Kiemelte: Putnokon a szavazás zökkenőmentesen zajlott, rendkívüli esemény nem történt. A valamivel több mint ötezer választópolgár közül több mint háromezer egyszázan éltek állampolgári jogukkal, ami meghaladta a 61 százalékos részvételt. Polgármesterként az előttünk álló öt esztendőben is Tamás Barnabás, a Fidesz–KDNP–PVE jelöltje dolgozhat tovább a gömöri városban, miután az érvényes szavazatok több mint 62 százalékát megszerezte.

Elsöprő többség

Érdekesség, hogy a képviselő-testületben is csak és kizárólag a Fidesz–KDNP–PVE szövetség jelöltjei jutottak be. Putnok fejlődéséért a következő fél évtizedben Csipkés István, Jeddi József, Koszta Péter, Barnóczky István, Gyurán Ferencné, Kónya István, Kunváriné Bánkuti Gabriella és Beik-Sike Ildikó ténykedhet önkormányzati képviselőként.

Az események összefoglalása után az alakuló ülésen esküt tettek Putnok új képviselői és Tamás Barnabás polgármester is, valamint az előttünk álló önkormányzati ciklusra vonatkozó megbízólevelüket is átvették a választáson győztes politikusok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában