Miskolc

2019.11.12. 09:30

MÁSA: nem érkeztek üres kézzel az iskolások

A Fazekas Utcai Általános Iskola 5.a osztálya nem érkezett üres kézzel a kutyusokhoz.

Novák Krisztina

A Fazekas utcai ötödikesek és egy kutyus

Fotó: Bujdos Tibor

A Fazekas Utcai Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola harminckét nebulóból álló 5.a osztálya – egy bolthálózat állatvédelmi pályázatán felbuzdulva – kutyakonzerveket, száraztápot és kennelt bélelő szőnyegeket adományozott a Miskolci Állatsegítő Alapítvány (MÁSA) gazdira váró kutyusainak. Ráadásul annyira fellelkesedtek akciójuk sikerén, hogy már azt tervezik, az egész iskolát bevonják következő adománygyűjtő akciójukba. Ennek köszönhetően decemberben valószínűleg még nagyobb mértékben, iskolaszinten tudnak majd hozzájárulni a menhelyi kutyusok mindennapjaihoz.

Közös célok

– Az egyik cél a közösségépítés és a szociális érzékenység fejlesztése volt. Természetesen a gyerekek érdeklődési köre a mérvadó, ők szavazták meg, hogy ha adományt gyűjtünk, azt a kutyák számára tegyük. És itt kerül képbe a másik cél. Minden gyerek szereti a kutyákat, ha kinéznek az ablakon, sajnálják a kóbor állatokat, de ennél tovább nem jutnak. A gyűjtés kapcsán már tudják, hogyan tudnak ténylegesen is tenni értük valamit – mesélte Kósáné Zelenka Renáta, az osztály Szülői Munkaközösségének Vezetője.

 

Szerencsére az osztályfőnök és a szülők is teljes mértékben partnerek voltak, így már az első héten teljesült az alapvető célkitűzés, miszerint minden diák egy vagy két doboz kutyakonzervvel járuljon hozzá a gyűjtéshez. Ezek után már csak azt kellett megszervezni, hogy mikor tudják átadni az adománygyűjtés eredményét, ami tegnap meg is történt.

– Szerencsére mostanában egyre több iskola és osztály támogat minket, amit ezúton is köszönünk. Ennek következtében megnézik, hogyan élnek nálunk a kutyák és igyekszünk felhívni a figyelmüket a felelősségteljes állattartásra. Természetesen körbevezettük őket, elmeséltük a menhely alapításának történetét és kihoztunk hozzájuk kutyusokat, akiket dédelgethettek – tudtuk meg Horváth Ritától a MÁSA menhely-vezetőjétől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában