Idősek napja

2019.11.25. 11:00

Libasült is járt az ünnepelteknek

Márton naphoz kötötték az idősek napját a taktaközi Csobajon.

Illusztráció

Forrás: Illusztráció/Mindmegette.hu

Aki Márton napon libát nem eszik, egész éven éhezik – tartja a mondás.

A szóláshoz méltóan

Talán ehhez a szóláshoz, magához a Márton-napi népszokáshoz is igazította a szépkorúak ünnepét Csobaj település önkormányzata, lévén libasültes estebéddel várták vendégeiket, az ötezer forintos ajándék mellett.

Az idősek napjának megünneplése egyre több településen kezd hagyománnyá válni. Manapság egyre több a magányos időskorú ember, és a magány ma már bizonyítottan előbb-utóbb betegségek okozóivá is válhatnak. Az ilyen közösségi alkalmak viszont erősítik a hitet a szépkorúakban, még nem múlt el felettük az idő, még figyelnek rájuk, a saját közösségüknek még mindig fontosak.

A mintegy nyolcszáz lelket számláló községben péntek délután köszöntötték a hatvanadik életévüket betöltött lakosokat.

Köszöntők

Az eseményen Koncz Ferenc országgyűlési képviselő fiatalkori emlékein keresztül érzékeltette a szépkorúak megbecsülésének fontosságát – hangsúlyozva, hogy bár az emberek különbözőek, másként élik meg az idősebb kort, számos esetben van szükségük a segítő kezekre.

– Ebben nagy szerepet kell vállalnia a családtagokon túl az önkormányzatnak, és a kormányzatnak is – fejtette ki egyebek mellett gondolatait a honatya.

Ivanics Imre polgármester köszönetet mondott az ünnepeltek felé a példamutatásukért, a fiatalabb korosztály felé nyújtott életbölcsességekért, törődésükért, a tanító tapasztalataikért.

– Azt kívánom Önöknek, hogy családtagjaik szeretete aranyozza be hétköznapjaikat és ünnepeiket, ajándékozzák meg Önöket vidámsággal, békességgel, figyelmükkel, szeretetükkel – mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában