arnót

2019.11.18. 13:30

Lámpásokkal sétáltak

Márton napi lámpás felvonulást és vigasságot tartottak vasárnap Arnóton.

Horváth Imre

A gyerekeknek is nagyon tetszett a program

Fotó: Ádám János

Jellemző Arnóton egy lelkes társaságra és az önkormányzatra, hogy hagyományokat élesztenek fel, és tartanak életben. Ilyen például az élő Betlehem, amelyet évek óta megrendeznek, és amelyről tavaly mi is beszámoltunk. De ilyen volt most vasárnap a Márton napi lámpás felvonulást és vigasság, amelynek az Arnóti Római Katolikus Egyházközség is a szervezője volt, és amelynek keretében délután 16 órára a községháza elé várták az érdeklődőket. Akik meg is jelentek szép számmal, a legtöbben gyerekekkel, családostul, így igazi családi program lett a vigasságból.

 

A szervezők azt kérték mindenkitől, hogy lámpással, mécsessel, gyertyával jöjjenek, de, akinek mégsem volt ilyenje, annak szívesen adtak. A résztvevők pedig változatos elektromos, és hagyományos lámpásokkal, illetve igazán kreatív, jobbára kézzel festett üveg és műanyag mécses tartókkal érkeztek, de festett papír lámpabúrák is előfordultak.

A program elején Szent Márton életét ismertette az élő betlehemes műsorból is jól ismert Kovács Zsolt és párja Marietta, majd a programok szervezésében és lebonyolításában jeleskedő Lestál Máté vezette fel a lámpás felvonulást autóval, melyből ünnepi zenéket hallgathattak a vonulók és a felvonulást megcsodálók. A felvonulással egy szép kört mentek a településen, melynek végén a Szent Erzsébet Házhoz érkeztek, ahol egy kis zsíros kenyérre, almára és teára látták vendégül őket, illetve megtartották a rajzpályázat eredményhirdetését is. Az egyházközség ugyanis rajzpályázatot hirdetett gyerekeknek négy korcsoportban bármilyen technikával, a téma pedig természetesen Szent Márton püspök életéből egy részlet ábrázolása volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában