hulladékgyűjtés

2019.11.29. 14:30

Közel kilenctonnányi hulladék gyűlt össze

A lakosság most adta le a legtöbb elektronikai hulladékot.

Illusztráció

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Kilenctonnányi veszélyes hulladék gyűlt össze az önkormányzat és az Ecomissio Kft. III. negyedévi begyűjtési akcióján. Az idei évet tekintve a lakosság most adta le a legtöbb elektronikai hulladékot. A berendezések összsúlya 4 870 kilogramm, a négy nap során összegyűlt hulladék több mit fele. A nyári felújítások végeztével sokan szabadultak meg a maradék festékektől és azok göngyölegeitől is. E hulladékféleség 1,6 tonnát nyomott. Autógumiból most a szokásosnál kevesebb, 950 kilogramm gyűlt össze, az autósok azonban ezúttal is jelentősen járultak hozzá az akció sikeréhez, hiszen 590 kilogramm fáradt olajat adtak le.

Háztartási vegyszerekből 400 kilogramm, háztartási olajból, zsírból 340 kilogramm gyűlt össze. Tetemes mennyiséget, 180 kilogrammot nyomtak a növényvédő szerek és göngyölegeik is. Elemekből, akkumulátorokból 40 kilo­gramm, kozmetikumokból 30 kilogramm, fénycsövekből 25 kilogramm volt a „termés”. Az első háromnegyed év során összesen 25 612 kilogramm veszélyes hulladéktól szabadulhatott meg Tiszaújváros az akciónak köszönhetően.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában