Sajópetri

2019.11.26. 18:00

Kiállítás négy évtized játékaiból

Retro játékokat vonultat fel a sajópetriben megnyílt rendhagyó tárlat.

Tajthy Ákos

Régi gyermekjátékokból nyílt kiállítás november közepén Sajópetriben, az Antal Imre Közösségi Házban. A tárlatot a helyi Nefelejcs Óvoda szervezte, mégpedig abból az apropóból, hogy az intézmény ebben a tanévben ünnepli fennállásának negyvenedik évfordulóját.

- Néhány éve felfedeztük, hogy rengeteg játékunk maradt meg nagyon jó állapotban az ovi kezdeti időszakából és ezeket feltétlenül szerettük volna megmutatni az utókornak is – mondta el érdeklődésünkre Alexáné Klusóczki Dóra, az óvoda vezetője.

Az igazgató elmondása szerint a régi játékok a mostani ovisok érdeklődését is felkeltette, de erről később magunk is megbizonyosodhattunk: fotóriporterünk, Ádám János csak nehezen tudta egy helyre terelni egy felvétel erejéig a kicsiket, akiket teljesen elvarázsoltak azok a babák, autók, építő- és társasjátékok, amelyekkel egyébként jó eséllyel játszottak még szüleik is. Alexáné Klusóczki Dóra szerint ez egyáltalán nem véletlen.

- A régi a játékok talán kevésbé esztétikusak, kidolgozottak, mint a mai társaik, viszont én azt gondolom, hogy ezek még sokkal jobban megmozgatták a gyerekek fantáziáját és sokkal több képességfejlesztő lehetőség rejlett bennük – tette hozzá.

 

A negyvenéves évfordulóról a Nefelejcs Óvoda november 15-én egy ünnepli műsorral emlékezett meg, a különleges kiállítás ezt követően nyílt meg a közösségi házban, és az érdeklődők körülbelül két héten át tekinthetik azt meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában