Advent

2019.11.24. 18:30

Gyertya lesz a bástyákból

Az ország legnagyobb adventi koszorúja lesz a Diósgyőri vár.

A Diósgyőri vár mint adventi koszorú

Forrás: ÉM-archívum

Fotó:

Meghitt hangulat, ünnepi gondolatok, közös élmények és egy csipet „varázslat” vár mindenkit a Diósgyőri várnál, az adventi hétvégéken.

Fény és fény

A vár bástyái az adventi koszorú négy gyertyáját jelképezik majd. Az ünnepi fényfestés jelzi az idő múlását. A látványos tűzeffektek pedig mindenkit ámulatba ejtenek – ígérik a szervezők.

A karácsonyra való készülődés hangulatában a közös várakozás helyszínévé változik a Lovagi tornák tere előtt található Vásártér is. A hatalmas adventi koszorún hétről hétre újabb gyertya árasztja fényét, és minden hétvégén más iskola diákjai ajándékozzák meg műsorukkal a közönséget.

Akik kilátogatnak, megcsodálhatják a fényfestést és az épületvetítéseket is. Az év legszebb szakaszában legyen együtt a család! December 1-én, 8-án, 15-én és 22-én délután 5 órától az ünnepre való készülődés bensőséges hangulatában várnak mindenkit. A rendezvény látogatása ingyenes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában