Miskolc

2019.11.12. 10:00

Feladatalapon jelölte ki az alpolgármestert

Ha a miskolci önkormányzati munka úgy kívánja, lehetnek további alpolgármesterek.

Szaniszló Bálint

Varga Andrea az alakuló ülésen tette le a hivatali esküt

Fotó: Bujdos Tibor

Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlése múlt pénteki alakuló ülésén Veres Pál polgármester – a közvárakozással ellentétben – csak egy személyt jelölt alpolgármesteri posztra. A testület meg is választott Varga Andrea személyében az egyik közgyűlési politikai pártokhoz sem kötődő, a civil szféra által támogatott alpolgármestert.

Szociális ügyek és a civilek

Kíváncsiak voltunk az okokra, így megkerestük Szántó Ritát, a miskolci városháza szóvivőjét, aki érdeklődésünkre elmondta, hogyVeres Pál polgármester azért döntött úgy, hogy egyelőre egy helyettese legyen, mert „nem politikai, hanem feladatalapon szerette volna kijelölni az alpolgármester személyét…” Mint megtudtuk, Varga Andrea alpolgármesterhez elsősorban a szociális ügyek és a civil kapcsolatok tartoznak.

A későbbiekben derül ki, milyen feladatok vannak még a hivatalban, az önkormányzatnál, amelyekhez szükséges lehet további alpolgármesterek megválasztására.

Nyolcan lettek tanácsnokok

A közgyűlés a megszokott szakbizottságokon túl (ebből hatot alakítottak meg) nyolc tanácsnokot is választott a különböző szakterületek – fejlesztés, gazdálkodás, üzemeltetés, humánpolitika, közművelődés és turisztika – élére, a közgyűlés három frakciójának vezetője koordinációs tanácsnoki megbízást is kapott. A tanácsnokok munkájának, feladatainak részletes taglalására a későbbiekben visszatérünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában