Ezt írtuk anno 1999-ben

2019.11.15. 07:30

„Ez nem agysebészet…”

Magyar sajátosság, hogy kínozzák magukat a színészek.

Stephen Sondheim Kis éji zene című kamaramusicaljének bemutatójára készül a Miskolci Nemzeti Színház. Ebből az alkalomból készített interjút az Észak-Magyarország a Clevelandből érkezett vendégrendezővel, Gary L. Briggle-lel.

Miért nem mindjárt így?

Az 1999. november 11-i számban olvasható beszélgetés alkalmat ad az amerikai és a magyar színészi gyakorlat összehasonlítására is.

„Itt csodálatos színészek vannak, akik hatalmas szenvedéllyel vetik bele magukat a munkába” – mondja a messziről jött művész. „Magukba fogadják az összes információt, a rendező javaslatait, tanácsait, aztán hosszan érlelik a hallottakat, végül pedig bosszankodnak, hogy ezt vagy azt miért nem mindjárt így csinálták. Amerikában azt szokták mondani: ez nem agysebészet, ez csak színdarab. Ott sokkal pihentebben, lazábban veszik az egészet. Nagyon magyar sajátosság, hogy kínozzák magukat a színészek” – sorolja Gary L. Briggle.

Mivel a bemutató előtt vagyunk, értékelhető, hogy a kíváncsisága egyelőre odáig terjed: mit hoznak létre a miskolci színészek az Amerikában ellentmondásos zeneszerzőnek számító Sondheim művéből.

„Ennek a darabnak olyan pszichológiai mélységei vannak, hogy csak azok értékelik igazán, akik tudják, mit jelent a freudizmus” – idézi a rendezőt az újság.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában