Bogács

2019.11.14. 09:30

Bogácson libalakomát, vigasságot tartottak

Tizenkilencedik alkalommal rendezték meg a Márton napi vigasságokat Bogácson.

Tóth Balázs

Sokféle finomságot kóstolhattak a látogatók

Fotó: Tóth Balázs

Sokan látogattak ki a Cserépi úti pincesorra, hogy felfedezzék és megkóstolják a kedvükre való, libából készült fogásokat. A pincéknél tucatnyi módon elkészített libás étel közül lehetett választani, a szárnyasok minden porcikáját fölhasználták a szakácsok. Ezen kívül rengeteg desszert közül is választhattak a kilátogatók.

A libalakomán kívül műsorról is gondoskodtak a szervezők, a helyi mazsorettek és a Pávakör mellett csepeli és felsőtárkányi hagyományőrzők is bemutatkoztak. A délután folyamán Tóth Andi, Oláh Gergő és a Rudán Joe Band is színpadra lépett, este pedig medencebált tartottak a strandon a Randevú Zenekar közreműködésével.

A pincéknél természetesen már megkóstolhatók voltak az új borok is, amelyeket azonban vasárnap áldottak meg a Szent Márton műemléktemplomban. A Szent Márton Borrend tagjai szombaton köszönetet mondtak a jó termésért, a Színészligetben pedig ítéletet mondtak a szőlőboszorkányról is, idén is máglyahalál lett a büntetése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában