Területi Innovációs Platform

2019.11.13. 18:00

Az egyetem missziója a cégek versenyképessége

Aláírták a Miskolci Egyetem Területi Innovációs Platform alapító nyilatkozatát.

Nagy-Hankó Krisztina

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal az Innovációs és Technológiai Minisztérium szakpolitikai támogatásával indította útjára a Területi Innovációs Platformokat bemutató országos programsorozatát, amely most Miskolcra ért. Ez a kezdeményezés, ami itt létrejött, lehetővé teszi, hogy a vállalkozások és a felsőoktatási intézmény úgy tudjon együttműködni, hogy az laza szervezet keretében történjen. Ami megteremti a bizalmi tőkét ahhoz, hogy a vállalkozások együtt végezzenek innovációt, illetve az egyetemek ténylegesen az innovációs ökoszisztéma szereplőivé tudjanak válni – hangsúlyozta dr. Szabó István, a NKFI Hivatal elnökhelyettese. A felsőoktatási intézményekben rendelkezésre áll az a humán- és fizikai infrastruktúra, ami egy vállalkozás tevékenységének fejlesztéséhez szükséges. Bizonyos esetekben nem éri meg megvenni egy kisebb vállalkozásnak nagy értékű eszközöket, viszont az egyetemen mindez rendelkezésre áll.

A versenyképesség növelése

Ha az innovációs platform szereplői regionálisan együttműködnek, olyan országos hálózatot tudnak alkotni egymással, ami által képesek visszacsatolást adni a hivatalnak és a minisztériumnak, hogy mi az, ami működik, mi az, ami hiányzik és finanszírozni kell. Lehetőség van a tanácskozás helyszínén – vagy később is – csatlakozni a cégeknek a platformhoz, amiről tudni kell, hogy nemcsak formálisan csatlakozik egy szervezethez, hanem belép egy „klubba”, ahol elköteleződik az innováció mellett – emelte ki az elnökhelyettes. Sajnos a magyar vállalkozások nagy része még most sem ismeri föl, hogy mennyire nagy szüksége van az innovációra. Ha valakit érdekel, hogyan tudja jövedelmezőbbé, versenyképessé tenni a cégét, annak érdemes belépni a szervezetbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában