hitélet

2019.11.24. 15:00

A Szentlélek erejével gyógyít az ugandai atya

Diósgyőrben járt a gyógyító adományáról híres Bashobora atya.

Detzky Anna

Bashobora atya a diósgyőri templomban

Fotó: Kozma István

A világszerte ismert, Keresztelő Szent Jánosról nevezett ugandai származású pap tartott gyógyító és szabadító szentmisét november 11-én a Szűz Mária Szent Neve Templomban, Diósgyőrben. A szokásos esti hatórás szertartás időpontjában zsúfolásig megtelt a templom fiatalokkal és idősekkel egyaránt. A hívek gitáros dicsőítéssel kísért különleges áhítatban és szentségimádásban vehettek részt. Az alkalmon a plébánia közösségén kívül Holló Gábor gyöngyösi káplán, a Szeretet Misszionáriusai, más néven Teréz anya nővérei és Szent Ferenc Kisnővérei is jelen voltak.

Éhesek a közös imára

A résztvevők megtapasztalhatták, hogy a karizmákkal megáldott atya érintésével erőt sugároz a gyógyulni vágyók számára.

„Magyarország neve angolul nagyon jól hangzik, mert hasonlít arra a szóra, ami angolul azt jelenti, hogy éhes. Ebből kitűnik, hogy azok, akik ma itt vagyunk, mindannyian éhesek vagyunk Isten szavára és a közös imára. Az Úr ma a megbocsátásról, a kegyelemről és a szolgálatról szeretne szólni nekünk, mert ezek a legfontosabb dolgok az életünkben” – hangsúlyozta tanításában Bashobora atya.

Az árvák gyámolítója

Egyebek között az előadóról megtudtuk még, hogy a Szentlélek ereje által végbevitt testi-lelki szabadításairól vált híressé. A Katolikus Karizmatikus Megújulás egyházmegyei koordinátoraként a világ különböző részein végez evangelizációs szolgálatokat. Népszerű előadó: 2013-ban Varsóban több mint 60 ezer katolikus gyűlt össze egy általa vezetett imatalálkozóra, de gyakran szolgál az USA-ban is sokezres tömeg előtt. Otthon árvaházakat épített és iskolákat alapított. Létrehozta a Krisztus Barátai Alapítványt, amely otthont, iskolát és egészségügyi ellátást nyújt több mint 6000 Ugandában élő olyan árvának, akik elveszítették a szüleiket a háború vagy az AIDS miatt. Összegyűjti az elhagyott, szeméttelepeken élő gyerekeket is; evangelizációs útjain az árvaházaknak és iskoláknak gyűjt adományokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában