Szikszói járás

2019.11.12. 13:00

A legtöbb polgármester újra bizalmat kapott

Nyéstán még mindig nincs jogerős választási eredmény.

Horváth Imre

A szikszói testület alakuló ülésén

Forrás: ÉM

A szikszói járás 24 településén is lezajlottak az önkormányzati választások, melynek során történtek meglepetések is, vannak új polgármesterek, ahogy többszörös újrázók is.

Változás a járásszékhelyen

Így rögtön a járásszékhelyen is, ahol két képviselő kivételével a testület is megújult és a polgármester személyében is változás történt. Az új városvezető Sváb Antal Béla, aki a voksok 62.22 százalékát megszerezve győzte le a korábbi polgármestert, Füzesséri Józsefet. A polgármester a Szikszó Városért Egyesület színeiben indult, melynek hat tagja a képviselő-testületbe is bekerült.

Több olyan település is volt a járásban, ahol nem akadt kihívója a korábbi és újra induló polgármesternek, így könnyedén lett ismét a település első embere Abaújlakon Pollák István, Halmajon Tóth József, Kázsmárkon Kecskés Attila, Kiskinizsen Orosz Miklósné, Léhen Szemán Károly, Nagykinizsen pedig Jónás Béla.

Bár több kihívója is akadt mégis sikerült győznie – igaz csak egyetlen szavazattal – Gönczi Gábornénak Abaújszolnokon, 67 százalék feletti eredménnyel Szemán Jánosnak Alsóvadászon, 73 százalék feletti szavazattal dr. Mészáros Istvánnak Aszalón, meggyőző eredménnyel Lakatos Dezsőnek Gadnán, 84 százalékkal Nagy Miklósnak Gagyvendégiben. 2016 novemberében az előző polgármester halála miatt időközi választáson nyert Kozma István Hernádkércsen, aki, ha szorosabb eredménnyel is, de újrázott október 13-án. Ahogy Juhász Gábort is újraválasztották meggyőző eredménnyel Homrogdon, Taskó Lászlót Monajon, Medve Ferencet Rásonysápberencsen, Aranyosi Györgyöt Selyeben, Kiss Zsoltot Szászfán és Rontó Istvánt Szentistvánbaksán.

Nem indulók, cserék

Bizonyos volt, hogy új településvezetője lesz Felsővadásznak, ahol hat aspiráns közül Tóth Gábor kapta a legtöbb szavazatot, és így a lehetőséget, hogy a települést vezesse. Nem indult Kupán a korábbi polgármester Lipusz Csaba (aki a mezőkövesdi Hajdu Ráfis János Mezőgazdasági Gépmúzeum vezetője lett), a négy jelölt közül Sipos István kapta a legtöbb szavazatot. Legyőzte a korábbi településvezetőt és így polgármester lett Horváth Kálmán Gagybátorban és Horváth Tibor Pamlényben. Ahogy arról beszámoltunk, Nyéstán megismételték a voksolást vasárnap, mivel október 13-án nem hirdettek eredményt a túl sok bejelentkező miatt. A megismételt voksoláson Fehér Gyula nyert, de az eredmény csak szerdán 16 órától lehet jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában