Félbehagyva

2019.11.12. 19:30

A hónap végéig befejezik a járdaépítést Szikszón

A városi cég folytatja a megkezdett munkát a beruházásnál.

Illusztráció

Fotó: Ádám János

Rengeteg szikszói érdeklődött afelől, hogy mi lesz a város elején, a Miskolci úton elindult, majd félbehagyott járdaépítéssel. A témával kapcsolatban a napokban dr. Piskóti István alpolgármester tájékoztatott.

„Az elmúlt hónapban, a választási kampány lendületében előkészületlenül, rendezetlen megvalósítási és finanszírozási háttérrel indult el a járdaépítés a Miskolci út egy hosszabb szakaszán, mely félbeszakadt, nem kis gondot, bosszúságot okozva az ott élőknek. Az új városvezetés feladata, kötelessége lett, hogy – a jelenlegi pénzügyi nehézségek ellenére – mielőbb megszüntesse az áldatlan állapotot, megoldja az építés befejezését. A megállapodások alapján a város cége, a SIXO Tender Kft. folytatja, s november 30-i vállalt határidővel befejezi a földmunkákat és a járda betonozását” – írta az alpolgármester.

Felvetődött az is, hogy, ha már az egyik oldal elkészül, akkor esetleg a másik oldalon is megújulhat-e a járda. Dr. Piskóti István erre válaszában azt írta: „a felvetés jogos. A félbehagyott járda építése ugyanakkor most „tűzoltó-megoldás”, „hibajavítás. Hogy mikor kerül sor a másik oldalra az attól függ, hogy a jövő év elejére elkészítendő infrastruktúra fejlesztési 5 éves programban miként határozódik majd meg. A terv készítésekor a műszaki, költségek felmérése, a feltételek, a kényszerek mérlegelése mellett a lakossági kéréseket, igényeket, érveket is összegyűjtjük majd, s azután szavazunk közösen a programról”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában