Nyomozás

2019.11.29. 16:00

A B.-A.-Z. megyei kórház nem gyanúsított

Ha nem tiltja a jogszabály, a vizsgálat után lehet tájékoztatás.

Dr. Révész János

Fotó: Ádám János

Négy bűncselekmény gyanújával vizsgálódik az adóhivatal és a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kórház működésével kapcsolatban – erről Polt Péter legfőbb ügyész képviselői kérdésre küldött válasza alapján írt a Népszava.

Mindegyik nyomozás felderítési szakaszban van, és gyanúsítotti kihallgatás még egyik esetben sem történt – a vádhatóság ugyanis csak a kihallgatás után veszi át az eljárások felügyeletét – szólt a beszámoló.

A közlemény

Érdeklődésünkre az alábbi tájékoztatást kaptuk az intézménytől.

„Az elmúlt napokban több megkeresés érkezett a kórházhoz, illetve az egészségügyet irányító közigazgatási szervekhez, amely megkeresések olyan büntetőeljárásokat érintettek, melyek hangsúlyozottan nem kórházunk ellen, de kórházunkat is érintő módon zajlanak.

A vizsgálatok megindítása és azok lefolytatása nem azonos annak megállapításával, hogy a kórházat érintően vagy akár a kórház részéről is bármilyen elmarasztalható cselekmény történt volna. A kórházra vonatkozó törvényi rendelkezésekből adódóan ezen eljárásokról részletes tájékoztatást nem adhatunk. Szeretnénk azonban jelezni, hogy az eljárásban érdekelt hivatalos szervekkel az intézmény maximálisan együttműködik, munkájukat támogatjuk. Bízunk abban, hogy az általuk végzett tevékenység hatékony, széles körű és eredményes lesz. A vizsgálatok befejeződését követően amennyiben a továbbiakban törvényi tilalom nem áll fenn, készséggel válaszolunk a felmerülő kérdésekre.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában