Fehér Bot Napja

2019.10.15. 18:00

Vakok és gyengénlátók egészségnapja

Ingyenes szűrővizsgálatokat tartottak látássérültek számára a Fehér Bot Napja alkalmából.

Detzky Anna

A szűrővizsgálaton

Fotó: Bujdos Tibor

A látássérültek életét megkönnyítendő, hagyományosan ingyenes egészségügyi szűrővizsgálatokat tartottak a nemzetközi jeles nap alkalmából, jól ismert Jókai úti telephelyükön a Vakok és Gyengénlátók Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Egyesülete, a Rotary Klub Miskolctapolca támogatásával.

– A megyei kórház szűrőcentrumának a munkatársai több szűrővizsgálatot is végeznek nálunk. Az udvaron tüdőszűrő busz áll, az épületben pedig PSA prosztata rákszűrésre, vércukorszint, vérnyomás és csontsűrűség mérésre, hallásvizsgálatra és szájüregi daganat szűrésre nyílik lehetőség – sorolta Barnóczki Gábor, az egyesület elnöke.

Ételkóstolás is volt

Az ismert helyszín és a jó hangulat egyaránt vonzó volt a szűrésre érkező látássérültek számára.

– Azért szeretjük ezt a rendezvényt, mert preventív jellegén kívül helyben van és közösségi életet is lehet élni. Az egészségügyi szűrővizsgálatok mellett kollégáink és önkénteseink egészséges ételekkel és gyógyteákkal is készültek, melyeket a kultúrterem hátsó részében lehet megkóstolni, illetve termelői mézet és kecskesajtot vásárolhatnak vendégeink – tette hozzá Barnóczki Gábor.

– A Miskolctapolca Rotary Club 2014-es megalakulása óta segíti a vakok megyei jogú egyesületét. Több informatikai eszközzel, internet előfizetéssel és az utóbbi években pedig az egészségügyi szűrőnapok megszervezésével. Szeretnénk ezt továbbra is, amennyire a lehetőségeink biztosítják, évről évre ismételni – mondta Gulyás István, a Rotary Club helyi elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában