Encs

2019.10.28. 16:30

Új tornacsarnoka lesz a Zrínyinek

A közelmúltban rakták le a hatszáz négyzetméteres csarnok alapkövét.

Serfőző László

Elhelyezték az alapkövet

Hamarosan tornacsarnokot építenek az Encsi Zrínyi Ilona Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola számára uniós, tankerületi és kormányzati forrásból. Az épület alapkövét október 9-én rakták le az abaúji városban. A beruházás költsége közel 530 millió forint.

Hatszáz négyzetméter

Az ünnepélyes alapkőletételen Szabó Árpád, a Szerencsi Tankerületi Központ igazgatója jegyezte meg, hogy a közel 600 négyzetméteren felépülő, lelátóval felszerelt sportlétesítmény nemcsak sportolási lehetőségek és programok, hanem helyi közéleti és kulturális rendezvények lebonyolítására is szolgál majd.

Alkalmas lesz az oktatási intézmények mindennapos testnevelésóráinak befogadására, a városban jelentkező sportolási igények kielégítésére, és nem utolsósorban a tankerületi szintű sportprogramok lebonyolítására.

A beruházás várhatóan még ez év őszén indul, és a tervek szerint jövő év szeptember 30-án adják majd át a diákoknak és mindazoknak, akik használják majd az épületet.

Szaktantermek is lesznek

Mivel a támogatás a hátránykompenzáció és a minőségi oktatás megteremtésére is szolgál, szerepel benne a 21. század igényeinek megfelelő nyelvi labor, szaktantermek, informatikai terem, természettudományos szaktantermek kialakítása.

Mindezeken túl a tehetséggondozás és fejlesztő­foglalkozások biztosításához szükséges termek és a kapcsolódó infrastruktúra kialakítása is megtörténik.

Ezeken túl eszközbeszerzést, akadálymentesítést és zöldfelület-fejlesztést is tartalmaz a beruházás, valamint egyéb felújításokat is elvégeznek a munka során.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában