Encs

2019.10.28. 16:30

Új tornacsarnoka lesz a Zrínyinek

A közelmúltban rakták le a hatszáz négyzetméteres csarnok alapkövét.

Serfőző László

Hamarosan tornacsarnokot építenek az Encsi Zrínyi Ilona Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola számára uniós, tankerületi és kormányzati forrásból. Az épület alapkövét október 9-én rakták le az abaúji városban. A beruházás költsége közel 530 millió forint.

Hatszáz négyzetméter

Az ünnepélyes alapkőletételen Szabó Árpád, a Szerencsi Tankerületi Központ igazgatója jegyezte meg, hogy a közel 600 négyzetméteren felépülő, lelátóval felszerelt sportlétesítmény nemcsak sportolási lehetőségek és programok, hanem helyi közéleti és kulturális rendezvények lebonyolítására is szolgál majd.

Alkalmas lesz az oktatási intézmények mindennapos testnevelésóráinak befogadására, a városban jelentkező sportolási igények kielégítésére, és nem utolsósorban a tankerületi szintű sportprogramok lebonyolítására.

A beruházás várhatóan még ez év őszén indul, és a tervek szerint jövő év szeptember 30-án adják majd át a diákoknak és mindazoknak, akik használják majd az épületet.

Szaktantermek is lesznek

Mivel a támogatás a hátránykompenzáció és a minőségi oktatás megteremtésére is szolgál, szerepel benne a 21. század igényeinek megfelelő nyelvi labor, szaktantermek, informatikai terem, természettudományos szaktantermek kialakítása.

Mindezeken túl a tehetséggondozás és fejlesztő­foglalkozások biztosításához szükséges termek és a kapcsolódó infrastruktúra kialakítása is megtörténik.

Ezeken túl eszközbeszerzést, akadálymentesítést és zöldfelület-fejlesztést is tartalmaz a beruházás, valamint egyéb felújításokat is elvégeznek a munka során.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában