tökparti

2019.10.30. 12:00

Tök jó hét volt Alsózsolcán

A Fekete István Óvoda és Bölcsődében „Tök jó hetet tartottunk” címmel hagyományos programot rendeztek.

A program nagy sikert aratott a gyerekek körében

Forrás: ÉM

A gyerekek szüleikkel faragták a tököt, melyekkel az intézmény ablakait és udvarát díszítették. A népes közönséget vidám zeneszó kíséretében meggyújtott töklámpások várták, majd két házi boszorkány mágikusital-főzésre invitálta a jelenlévőket.

Jól szórakoztak

Fazekasné Baksi Piroska intézmény- és Simkóné Oláh Mária programvezető elmondta, hogy naponta végeztek tökkel kapcsolatos tevékenységet a gyerekek, akik sütöttek, szellemet készítettek, halloweenpartit tartottak, ivólevet készítettek, boszorkányt barkácsoltak, de meséik, verseik és mondókáik szintén a tökről szóltak, továbbá heti étrendjükben is helyet kaptak a sütőtökből készült ételek. Címszavakban néhány további műsoruk: tök­ugróiskola, tökgurítás, töklabirintus, tökpiramis, tökpuzzle, tök célba dobás, tökmagkuckó, tökkanyargós, tökfejfotózda. Zárásként mindenkit vendégül láttak tökmagos pogácsával és sütőtök ivólével, a kicsiknek pedig esti mesével kívántak jó éjszakát. A családi programon a gyerekek és szüleik egyaránt felejthetetlen élménnyel gazdagodtak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában