kínai delegáció

2019.10.29. 13:00

Szoros együttműködés gazdaságban, kultúrában

Miskolc kínai testvérvárosának küldöttsége kereste fel a város új polgármesterét.

Szaniszló Bálint

Yantai alpolgármestere, Zhang Dailing (balról) és Miskolc polgármestere, Veres Pál

Fotó: Bujdos Tibor

Yantai, Miskolc kínai testvérvárosa a hatalmas ország északkeleti részén, a fejlett gazdaságáról híres Shandong tartományban helyezkedik el, tartományi szintű város. Összesen 12 megyei szintű és 148 városi szintű egységet foglal magába.

Nyitottak a külföld felé

Yantai egyke azoknak a kínai városoknak, amelyek legkorábban nyitottak a külkereskedelem felé. A város társadalma békés és stabil. A gazdaságfejlesztés terén bámulatos sikereket értek el, gazdasági erő tekintetében Yantai az első 20 kínai nagyváros között van.

Mint megtudtuk, Yantaiban közel 100 olyan nagyvállalat és multinacionális cég működik, amely a világ 500 legerősebb nagyvállalata közé tartozik. Több mint 400 olyan vállalat működik területükön, amely külföldi kapcsolatokat is ápol, vállalkozást tart fenn.

Veres Pál, Miskolc polgármestere Yantai önkormányzatának Zhang Dailing alpolgármester által vezetett delegációját fogadta hétfőn a Városházán. A delegáció bemutatkozó látogatásra érkezett az újonnan megválasztott polgármesterhez. A küldöttség tagja volt még Wei Huagi, a Wanhua Cégcsoport ügyvezető alelnöke, Wan Hong, a Yantai Külügyi Iroda igazgatóhelyettese, Xia Bin, a Yantai Befektetésfejlesztési Igazgatóság igazgatóhelyettese és Song Kesheng, a Yantai Befektetésfejlesztési Igazgatóság osztályvezetője

Befektetési lehetőségek

Yantai 2015 óta testvérvárosa Miskolcnak. Zhang Dailing alpolgármester a megbeszélésen elmondta, szeretnék az eddiginél szorosabbra fűzni a kapcsolatot Miskolccal, a Miskolci Egyetemmel, és erősíteni az ifjúsági, egyetemi, kulturális együttműködéseket erősíteni a két város között.

Mindezeken túl a delegáció befektetési, együttműködési lehetőségekről is tárgyalt. Ellátogattak a miskolci Déli Ipari Parkba, ahol a kínai tulajdonú cég, a Joyson vezetői fogadták őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában