Útépítés

2019.10.30. 15:00

Szilárd burkolatot kapott a dűlőút

Elkezdődött, sőt hamarosan be is fejeződik Tokajban, a Dessewffy-­dűlőben a szilárd burkolatú út építése.

Erdős József

Kanczler András (balra) és Posta György a bejáráson

Fotó: Erdős József

Az eddig nehezen, sok esetben csak gyalogosan vagy terepjáróval közlekedhető rész betonburkolatot kap, és hamarosan egy másik út is megújul.

A dűlőutak rendbetétele régi vágy Tokajban. A városvezetés mellett a hegyközség és a szőlőgazdák is szerették volna, ha könnyebben járható az út. Az évek óta megoldásra váró probléma a napokban meg is oldódik, a kivitelező már az utolsó simításokat végzi. A munkálatok költségeire az önkormányzat még 2017-ben pályázott, de a pozitív döntés csak később született meg, így két dűlőben több mint egy kilométer út kap betonburkolatot.

– A Dessewffy-dűlőből látható talán a legszebb panoráma, így a szőlősgazdák mellett a turisták is könnyebben feljuthatnak ide egy-egy kirándulás alkalmával – mondta Posta György polgármester, aki hozzátette, a két dűlőút beruházásköltségei megközelítik a 100 millió forintot, de ennek csak a tíz százalékát, mint önerőt kellett a városnak finanszíroznia.

Kanczler András, a tokaji terület feladatait is ellátó Tarcali Hegyközség elnöke a bejáráson kiemelte, 2013 óta folyamatosan egyeztettek a Tokaj-Hegyaljai Fejlesztési Tanáccsal, a hegyközséggel és a Kopasz Hegyhez kapcsolódó polgármesterekkel a szőlőterületekhez tartozó dűlőutak fejlesztéséről.

– Külön köszönet illeti Szokoly Tibort, aki jó pár évvel ezelőtt saját szervezésben és költségen elkészítette ennek az útnak az engedélyes tervét – mondta a hegyközség elnöke.

A másik tokaji beruházás, ami a Szerelmi dűlőút betonburkolatát érinti, is hamarosan kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában