Önkormányzati választások 2019

2019.10.18. 20:00

Polgármesteri értékelések 1.

Vasárnap tartották az önkormányzati választásokat, megyénk városainak megválasztott polgármestereit kértük rövid értékelésre.

Veres Pál, Miskolc és Nyiri Tibor, Szerencs polgármestere korábban már nyilatkoztak, így mostani összeállításunkban nem szerepelnek. Az értékelések második részét később közöljük.

Abaújszántó

Sáfián Ádám

„Egyedül indultam a polgármesteri posztért. Köszönöm szépen az abaújszántóiak támogatását. Azt a munkát kívánom folytatni, amit 2014-ben elkezdtünk. A következő öt évben szeretném, ha a térség legmeghatározóbb településévé válna Abaújszántó.”

 

 

 

Alsózsolca

Szilágyi László

„Alsózsolca választópolgárai újra kifejezték bizalmukat irányomba azzal, hogy a 2019. évi önkormányzati választás alkalmával támogatták polgármesterré választásomat, mindezzel felhatalmazásukat adták a megkezdett munka folytatására. Öröm számomra, hogy a választópolgárok döntésükkel elismerték a városban élő és a városért tenni akaró emberek munkájának eredményeit, amelyek az erre irányuló igény és tenni akarás gyümölcseként születtek és önmagukért beszélnek. Az elmúlt évek során végzett értékteremtő munka alapján egyértelművé vált, hogy érdemes volt. Meggyőződésem, hogy ahol van igény és tenni akarás, ott volt és a jövőben is lesz eredmény. Képviselőtársaim nevében is köszönöm Alsózsolcának a megtisztelő támogatást.”

Borsodnádasd

Kormos Krisztián

„Nem volt kihívóm a polgármester választáson, ettől függetlenül nagyfokú bizalmat kaptam a nádasdiaktól, megerősítettek a választópolgárok, ezzel pedig élni szeretnék. A testületünk az előző ciklushoz képest egy új taggal rendelkezik, akit a Fidesz–KDNP pártszövetség adott. Vannak futó projektjeink és számos elképzelésünk az előttünk álló ciklusra. Komoly figyelmet szeretnénk fordítani a Molnárkalács népszerűsítésére, a turizmus fejlesztésére, az idősellátásra és a foglalkoztatás javítására is.”

 

 

Cigánd

Oláh Krisztián

„A jó Isten akaratának és a cigándi emberek döntésének értelmében újra, immár harmadszor kaptam felhatalmazást arra, hogy folytassuk a 2010-ben megkezdett közös munkát. Egy sikeres választás megerősít, felfrissít és feltölt energiával, ugyanakkor rámutat az esetleges hibáinkra is, amelyeket azonnal ki kell javítanunk. A megelőlegezett lehetőséget, melyet a választóktól kaptunk, nagyon könnyű elveszíteni, ezért továbbra is minden erőmmel azon leszek, hogy megháláljam a kapott bizalmat. Céljaim között továbbra is első helyen szerepel a munkahelyteremtés, és a Bodrogköz egységben tartása, fejlesztése. Ezúton köszönöm minden választónak a támogatást!”

Edelény

Molnár Oszkár

„Hálás szívvel mondok köszönetet az edelényieknek azért, hogy immár ötödször is bizalmat szavaztak nekem. Közös érdekünk az, hogy a folytonosság révén biztosítsuk a nyugalmat, a biztonságot és a fejlődést. Nagyon sok munka áll még előttünk: számos pályázati támogatást nyert projektünket kell megvalósítanunk, s folyamatosan figyelni az újabb fejlesztési lehetőségeket.”

 

Emőd

Fekete Tibor

„Az érvényes szavazatok 87,68 százalékát megszerezve nyertem el városunk polgármesteri tisztségét az elkövetkező öt évre. Nagyon nagy megtiszteltetésnek tartom, hogy az emődiek többsége ekkora bizalommal van irántam, és munkámmal szeretném megszolgálni ezt. Egy kitűnő csapat, egy megfiatalodott képviselő-testület támogatásával folytatom a megkezdett munkát, amelynek során mindenkor Emőd és az emődiek érdeke a legfontosabb számomra.”

Encs

Mikola Gergely

„Városunk többsége a változásra, a fiatalos lendületre szavazott. Köszönöm a választópolgárok támogatását, biztatását, építő kritikáit. Olyan képviselőkkel lesz szerencsém együtt dolgozni a következő öt évben, akik politikai hovatartozástól függetlenül a város érdekeit fogják szolgálni. Tanulunk a hibákból.”

 

 

 

Felsőzsolca

Szarka Tamás

„Nagyon örülök, hogy lehetőséget kaptam a város vezetésére. Közös sikerként élem ezt meg, egy jó kis támogató csapat állt és áll mögöttem. A jövőben szeretném Felsőzsolca kedvező adottságait – az ipari parkot és az előnyös földrajzi fekvést – kihasználni.”

 

Kazincbarcika

Szitka Péter

„Kazincbarcikán a polgármester és képviselőjelöltek is korrekt kampányt folytattak. Jómagam és képviselőtársaim is őszintén köszönjük a városlakók bizalmát. Azzal, hogy mind a harminc szavazókörben jelöltjeinkre szavaztak a legtöbben, méghozzá nagyon magas arányban, megerősítettek minket abban, hogy a város jó úton halad előre. Eddig és ezután is azon dolgozunk képviselőtársaimmal együtt, hogy az itt élők otthon, biztonságban érezzék magukat. Továbbra is várjuk előremutató javaslataikat, véleményeiket. A cél nem más ezután sem, mint hogy Kazincbarcika fejlődjön, a városlakók büszkék legyenek otthonukra, az idelátogatók szívesen térjenek vissza.”

Mezőcsát

Siposné Horváth Anita

„Végtelen nagy megtiszteltetés és őszinte hálára kötelez, hogy ismét ennyien bíztak bennem és értékelték az elmúlt időszakban elvégzett munkámat. Készen állok arra, hittel és erővel, hogy tovább folytassam azt a tevékenységet – közösen a mezőcsáti polgárokkal –, amely szeretett városunk további fejlődéséhez, felvirágoztatásához vezet.”

Mezőkeresztes

Majoros János

„Köszönöm a mezőkeresztesiek újbóli bizalmát, meglepett a választás magas részvételi aránya és az újbóli felhatalmazás mértéke is. Megtisztelő a lakosság bizalma, igyekszem a településért tett szolgálatommal meghálálni. A jelentős mértékű felhatalmazás után még nagyobb erővel, felelősséggel kell dolgoznom a következő ciklusban. Az új képviselő-testület független képviselőkből áll majd, a leköszönő tagok többsége már nem indult el, s egy képviselőt választottak újra. Az új testület tagjainak azonban nem lesz ismeretlen az önkormányzat működése, hiszen az előző polgármester, a volt mezőnyárádi jegyző, a mezőkeresztesi védőnő, iskolaigazgató és önkormányzati dolgozó is a testületben lesz, mindannyiuk teljesítményét ismerik a választók.”

Nyékládháza

Tóth Balázs

„Szoros volt a küzdelem, de nem ért meglepetésként az eredmény, mert nagyon bíztam magamban. Átgondoltan, biztos családi háttérrel és támogatással, elszántan készültem a kampányra. Amit elterveztem, azt következetesen végrehajtottam. Vannak konkrét elképzeléseim a jövőre vonatkozóan, bízom a kollégáimban, akik segítenek majd. Azt gondolom, hogy azt a munkát, amit Surmann Antal elkezdett, tovább tudom folytatni a településen.”

 

 

Ózd

Janiczak Dávid

„Az elmúlt öt esztendő bizonyította az ózdiak számára, hogy meg akarják őrizni a demokrácia ezen szigetét, amit a mi városunk jelent számukra. Az országos eredményeket látva pedig vágytak erre, hiszen sok helyen leváltották a kormánykoalíció emberét. A jövőben tovább kell folytatnunk azt az emberközeli, nyitott, elérhető városvezetést, amit meghonosítottunk a városban. Tovább kell vinnünk azokat a fejlesztéseket is, amelyeket elkezdtünk, de természetesen azon dolgozunk, hogy emellett további terveket is megvalósítsunk. Az Ózdiakért és Ózdért egyesület a képviselő-testületben is jelentős többséget szerzett, így a konstruktív, gördülékeny munkának nem lesz akadálya a következő ciklusban.”

Pálháza

Szebeni Endre

„Másodszorra választottak meg polgármesternek, ami azt jelzi, hogy a pálháziak többsége elégedett azzal az iránnyal, amerre a település halad, ők is érzik, hogy a város fejlődik. Az előző testülettel nagyon jól tudtunk együtt dolgozni. Az akkori tagokból csak ketten maradtak, de ismerve azokat, akik újonnan kerültek be a testületbe, tudom, hogy velük is eredményesen tudunk együtt munkálkodni azon, hogy Pálháza tovább fejlődjön és erősödjön.”

 

Putnok

Tamás Barnabás

„Már a nyolcadik önkormányzati választáson vagyok túl, de az ellenzék részéről ilyen mocskolódást nem tapasztaltam, mint a mostani kampány során. A választópolgároknak viszont helyén volt a szívük és az eszük, amit az is bizonyít, hogy a testületünkben csak a Fidesz–KDNP és a Putnok Városért Egyesület delegálhat képviselőt. A választópolgárok értékelték az elmúlt évek munkáját, és jól látták, hogy mi élni és nem visszaélni akarunk a hatalommal. Van egy hosszú távú gazdasági programunk, amihez ragaszkodunk, számunkra a jövőben is Putnok fejlődése az első.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában