Galvácsi bekötőút

2019.10.09. 08:00

Panaszkodnak az út miatt az autósok

Tönkreteszik a kátyúk az autókat; másfelé nem tudnak menni.

Horváth Imre

Megjelölve a kátyú

Forrás: Olvasónk fotója

Levélben fordultak szerkesztőségünkhöz a Galvácson élők, akik arra panaszkodnak, hogy nagyon rossz állapotú a településre vezető út, ami miatt folyamatosan szervizelni kénytelenek az autóikat, de a lakásvásárlási kedvet és a turizmust is nagyban rontja a négy kilométeres bekötőút állapota. Állításuk szerint a többszöri kérésük ellenére sem javítják ki a szakemberek az útszakaszt, és a kátyúzás sem megfelelő.

A válasz

A kérdést a Magyar Közút Zrt.-hez továbbítottuk, a társaságtól a következőt választ kaptuk: „A 2615-ös jelű mellékúton Galvács belterületén 2014-ben végeztünk nagyobb volumenű aszfaltozási munkákat, az összekötő úton 2015-ben és 2018-ban pedig Ládbesenyő területén zajlottak hasonló aszfaltozási beavatkozások. Ezen kívül idén is végeztünk már az alsóbbrendű út teljes szakaszán lokális javítási munkákat. Edelényi mérnökségünk szakemberei a következő hetekben a Galvácsra vezető úton további javítási munkákat végeznek majd. Általánosságban elmondható, hogy ezeket a beavatkozásokat megyeszerte ütemezetten végezzük, így első körben a főutakon, majd a mellékutakon, végül a bekötőutakon avatkozunk be. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében csak idén mintegy 13 ezer tonna aszfaltot használhatunk fel a nagy felületű és lokális javítási munkákra. Ezen felül több mint 10 kilométernyi közút teljes körű felújítása valósult meg idén a megyében, és további közel 30 kilométernyi, a Magyar falu programnak köszönhetően többnyire mellékúton zajlanak további átfogó felújítási beruházások”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában