Borsod-Abaúj-Zemplén

2019.10.19. 12:00

Nagyon sikeres volt a zöldítési program

Az erdőgazdaság „Zöldítés” címmel hirdetett iskolaszépítési programot.

Nagy sikerrel zárult az ÉSZAKERDŐ Zrt. Erdészeti Erdei Iskoláinak munkatársai által az Erdők Hete rendezvénysorozat részeként szervezett faültetési akció. Az erdőgazdaság „Zöldítés” címmel hirdetett iskolaszépítési programot.

– Olyan Borsod-Abaúj-Zemplén megyei iskolák jelentkezését vártuk, ahol kevés a növény és helyet kaphat az udvaron néhány juhar, kőris, tölgy, hárs vagy vadkörte – tájékoztatott Rencsiné Ágh Márta, az ÉSZAKERDŐ Zrt. humánpolitikai osztályvezetője, az erdei iskolai programok koordinátora. – Kilenc iskola és ezeken keresztül csaknem 1700 gyermek volt részese a kezdeményezésnek, esetenként még az eső sem riasztotta el a lelkes ültetőket. A program tovább folytatódik a madarak és fák napjához kapcsolódva: akkor kollégáinkkal visszatérünk az iskolákba „ajándék” rendezvénynapokkal, másrészt újabb fásításra váró iskolák jelentkezését is várjuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában