Szikszó

2019.10.22. 15:00

Nagy érdeklődés mellett alakultak meg

A történelmi egyházak is megáldották a képviselők munkáját.

Horváth Imre

Új képviselõ testület Szikszón. balról: Marjai Pál, Dr. Piskóti István, Hetesi Gergely, dr. Gulyásné, dr Kerekes Rita, Sváb Antal, Kõhalmi Mónika, Mezõ István, Stelmach Mariann, Gál Péter

Fotó: Bujdos Tibor

Az elsők között alakult meg hétfőn délután a szikszói képviselő-testület, miután az alakuló ülésen esküt tettek a képviselők, a polgármester, az alpolgármester és a külsős bizottsági tagok is.

Új testület

Különleges volt az alakuló közgyűlés abban is, hogy az Inkubátorház nagyterme zsúfolásig megtelt érdeklődőkkel. Az ünnepi aktusra minden szikszói hivatalos volt, de aki nem jutott el, az is megtekintheti majd, ugyanis a nyitott politizálás jegyében a város új vezetése szeretné a közgyűléseket a jövőben is nyitottá tenni, így az üléseken felvétel készül, amelyet bárki megtekinthet majd az interneten.

 

Az október 13-i választáson új polgármestert választottak Szikszón Sváb Antal személyében, a nyolctagú képviselő-testületben pedig hat képviselő annak a Szikszó Városért Egyesületnek a tagja, amelynek színeiben az új polgármester is indult. Az alakuló közgyűlésen elsőként Mező István szólalt fel, aki függetlenként már az előző testületnek is tagja volt, most pedig korelnökként övé volt a feladat, hogy az alakuló közgyűlést az új polgármester eskütételéig vezesse.

Elsőként az önkormányzati választás eredményéről számolt be Berki László, a Helyi Választási Bizottság elnöke, majd esküt tettek a képviselők és a polgármester is, akinek a javaslatára aztán, titkos szavazáson megválasztották Szikszó új alpolgármesterét is dr. Piskóti István személyében. Sváb Antal hangsúlyozta: ez az egyik változás az önkormányzat szervezeti és működési szabályzatában – melyet el is fogadtak -, hogy ezentúl kettő helyett csupán egy alpolgármestere lesz a városnak. Az eddigi két bizottság (pénzügyi, illetve oktatási, sport és szociális) mellé viszont egy harmadikat is létrehoztak a városüzemeltetés hatékonyabbá tétele érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában