Edelény

2019.10.11. 10:00

Megújult a szakrendelő

A teljes felújítás mellett eszközbeszerzésre is lehetőségük volt.

Horváth Imre

Az ünnepélyes átadó

Fotó: Kozma István

Ünnepélyes keretek között adták át csütörtök délután Edelényben a teljesen megújult járóbeteg-ellátást biztosító épületet a Deák Ferenc utcán, melyen részt vett dr. Orbán Balázs, a miniszterelnökséget vezető miniszter helyettese, a miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára Csöbör Katalin, Demeter Zoltán és Riz Gábor országgyűlési képviselők, dr. Hudák Zita, a járási hivatal vezetője, illetve a környék számtalan településének polgármesterei is.

Ötvenéves épület

A vendégeket dr. Daher Pierre, a Koch Róbert Kórház és Rendelőintézet igazgatója köszöntötte, aki elmondta, amikor 19 éve átvette az intézmény vezetését, már szembesült vele, hogy a szakrendelő épülete felújításra szorul. Saját erőből sikerült a nyílászárókat kicserélni és a liftet felújítani, illetve röntgent vásároltak az önkormányzat segítségével. 2010-től több mint 1,6 milliárd forintért tudtak a kórházban fejleszteni, a szakrendelő felújítására pedig 2018-ban nyertek pályázatot 285 millió forint értékben. Az épületben mindent felújítottak, eszközöket vásároltak, hiszen több mint harmincezer embert látnak el a kilenc aktív szakellátással és az öt háziorvosi szakrendelővel.

Egy jelentős mérföldkőhöz érkezett Edelény és környéke, a finanszírozásban pedig feladata volt a kormánynak, az uniónak és az önkormányzatnak, mondta dr. Orbán Balázs.

– Számunkra a legfontosabb érték az egészséges, magyar ember, mert magabiztos, képzett emberek nélkül nem képzelhető el a sikeres Magyarország. Ezért fordítunk nagy figyelmet arra, hogy az egészségügyi szolgáltatások megújuljanak, színvonaluk emelkedjen. Az edelényi szakrendelő megújítása nem az egyetlen ilyen lépés, egészségügyi épületek megújítására a kormány 2010-óta 322 milliárd forintot fordított – hangsúlyozta az államtitkár.

Tízmilliárdnyi fejlesztés

Demeter Zoltán arról beszélt avatóbeszédében, hogy a kormány mindent megtesz az egészségügyi ellátórendszer korszerűsítéséért, Edelény lakossága nevében pedig Molnár Oszkár polgármester mondott köszönetet a fejlesztésért. A polgármester hozzátette: az elmúlt években tízmilliárd forintnyi fejlesztési forrás érkezett a városba az önkormányzat által elnyert pályázatoknak, illetve az egészségügyi fejlesztéseknek és az oktatási beruházásoknak köszönhetően.

A szalag átvágása után a vendégek bejárták az új épületet, hogy megtekintsék a fejújítás eredményét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában