tisztségváltás

2019.10.30. 13:00

Lemondanak tisztségükről

Veres Pál és Bánné dr. Gál Boglárka sem tölthet be két vezetői pozíciót.

Bánné dr. Gál Boglárka a megyei közgyűlés alakuló ülésén

Fotó: Bujdos Tibor

Az október 13-ai önkormányzati választások után több megválasztott vezetőnek is le kell mondani korábbi pozíciójáról, mivel a két tisztség összeférhetetlen.

Veres Pál, Miskolc új polgármestere 1997-től a Földes Ferenc Gimnázium igazgatója. Egyelőre még mindig az, mivel polgármesteri kinevezésétől számítva 30 napja van arra, hogy megszüntesse a két tisztség okozta összeférhetetlenséget.

Dr. László István, a Miskolci Tankerületi Központ igazgatója lapunknak elmondta: Veres Pálnak erről írásban kell nyilatkoznia.

Jövő év elején

– Egyeztettem már vele erről, úgy gondolom, hogy a nyilatkozatát ezen a héten benyújtja. A jegyzőtől kap majd hivatalos felszólítást, hogy szüntesse meg az összeférhetetlenséget. A gimnázium vezetése az SzMSz (Szervezeti és Működési Szabályzat) szerint történik. Az igazgatói pályázatot várhatóan a jövő év elején írja ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a minisztériumi döntés pedig június végén, július elején születik majd meg, mivel az új igazgatókat augusztus 15-ével szokás kinevezni. Addig az SzMSz szerinti helyettesítésnek megfelelően Fazekas Róbert látja el a Földes Ferenc Gimnázium igazgatói teendőit.

Fazekas Róbert 2012-től igazgatóhelyettese a gimnáziumnak. Lapunknak jelezte: nyitott arra, hogy megpályázza az igazgatói posztot. Ebben a tanévben viszont Veres Pál igazgató programját viszi tovább.

Írásban is nyilatkozik

Bánné dr. Gál Boglárkát a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnökévé választották meg október 13-án. Egyelőre előző pozícióját is betölti, az Ózdi Szakképzési Centrum kancellárja.

– Mivel a közgyűlési elnöki tisztségre engem választottak meg, a jövőben ezt kell képviselnem. A kinevezésemtől számított 30 napon belül meg fogom szüntetni az összeférhetetlenséget. Az alakuló közgyűlési ülésen kellett erről nyilatkoznom, az írásbeli nyilatkozatot pedig a következő napokban fogom benyújtani arról, hogy lemondok a kancellári tisztségemről. A Innovációs és Technológiai Minisztérium pedig vagy megpályáztatja ezt a posztot, vagy megbíz valakit a feladatra – jelezte az elnök.

Fizetés nélkül

Szerettük volna megtudni azt is, hogy Miskolc korábbi polgármestere, dr. Kriza Ákos hol folytatja tovább, de telefonját nem vette föl. Mint ismeretes, mielőtt Miskolc polgármestere lett, a MÁV-rendelő igazgatója volt.

Ezért dr. Pásztélyi Zsoltot, a Vasútegészségügyi Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezetőjét kérdeztük. Lapunknak elmondta: dr. Kriza Ákos az elmúlt 9 évben fizetés nélküli szabadságon volt, ami megfelel a törvényi előírásoknak. A választások után visszakerült az egészségügyi intézmény állományába, de jelenleg táppénzen van. Ha az egészségi állapota engedi, ismét a miskolci rendelőintézet igazgatója lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában