Abaúj

2019.10.13. 19:00

Legeltetési tilalom és ebzárlat a településeken

A rókák veszettség elleni oltása miatt rendelték el a korlátozást.

Négy abaúji település, Szikszó, Hernádkércs, Nagykinizs és Szentistvánbaksa közigazgatási területén – a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Encsi Járási Hivatala döntése értelmében – október 26-ig legeltetési tilalmat és teljes ebzárlatot rendeltek el.

Állatorvosi engedéllyel

Tartási helyén minden kutyát és macskát elzárva, illetve az udvari kutyákat megkötve kell tartani, hogy azok más állattal és emberrel ne érintkezhessenek. Kutyát csak pórázon vezetve és szájkosárral szabad kivinni. Az adott település területéről kizárólag érvényes veszettség elleni védőoltással rendelkező kutyát vagy macskát, és csak hatósági állatorvos vizsgálata után szabad kivinni.

Az ebzárlat idején befogott kóbor kutyákat a hatóság megfigyeli az ebzárlat ideje alatt.

A rókák veszettség elleni oltása miatt a szarvasmarhák, bivalyok, juhok, kecskék, lovak, sertések legeltetését a lakott településen belül az arra kijelölt helyen, ilyen hely hiányában a lakott település határától számított 500-1000 méteren belül kell megszervezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában