37-es úti Hernád-híd

2019.10.08. 17:30

Idén már kijavíthatják a hibát a szakemberek

Pontos időpont még mindig nincs, de közelítőleg már van.

Horváth Imre

A lezárás akadályozza a 37-es út forgalmát

Fotó: Kozma István

Olvasónk azzal a kérdéssel fordult lapunkhoz: van-e információ arról, hogy a 37-es főút Hernádkak előtti részén a Hernád-hídon mikor javítják ki a hídösszetételt. Mint írja: „rendkívül balesetveszélyes, hónapok óta semmi változás, maximum a táblát cserélik ki, mivel nem egy baleset történt már. Aki nincs tisztában az út állapotával, annak elég egy szempillantás, és könnyen a terelőtáblákban találhatja magát. Mire vár a közútkezelő? Esetleg egy halálos balesetre?” – kérdezte.

Fémlemez takarja

Az elmúlt hónapokban többször írtunk már az ominózus hídösszetételről. Rendszeres, hogy hiányzik a dilatációs hézagot fedő rács vagy lemez. Az elemek kimozdulása a forgalmi terhelés és az erózió közös munkájának eredménye, és előfordul, hogy ellopják. Május elején a Szerencs felé közlekedő oldalon a külső sávot lezárták, és egy fémlemezt helyeztek a dilatációs hézagra.

Érdeklődésünkre a Magyar Közút Nonprofit Kt.-nél akkor azt válaszolták: a híd dilatációs szerkezete tavaly év végén hibásodott meg, viszont a kedvezőtlen téli időjárás miatt nem lehetett elkezdeni a javítását. Tavasszal ideiglenes javításokat végeztek rajta, majd acéllemezzel fedték le a hibát, és korlátozásokat vezettek be. Most újra kérdeztünk, amelyre már egy kicsit pontosabb választ kaptunk. „A 37-es főúti Hernád-hídnál négy darab dilatációcsere van betervezve az idei évre, azon dolgozunk, hogy ezek a munkák még idén meg is valósuljanak. Bízunk benne, hogy a lehető leghamarabb rendelkezésünkre áll a beruházáshoz szükséges forrás, hogy a munkálatok mielőbb elindulhassanak. Addig is a közlekedők türelmét és megértését kérjük, a munkálatokról időben tájékoztatni fogjuk a lakosságot!” – írták kérdésünkre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában